Ribbensteg i stegeso

Ribbensteg i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ribbensteg i stegeso, billede 4 Ribbensteg i stegeso, billede 1 Ribbensteg i stegeso, billede 2 Ribbensteg i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.ribbensteg
 salt
3 æbler
13 svesker
 sukker
 
Opskrift:
Gnid stegen med salt og læg den i den gennemfugtede stegeso. Læg æblesnitter og de udblødte svesker ved siden af stegen. Drys evt. lidt sukker på. Stegen skal stege i ca. 1½ time ved 220 grader C. alm. ovn.

Fjern evt. låget og efterbrun sværen, hvis den ikke er tilstrækkelig brun.

Giv rødkål og hvide eller brunede kartofler til. Frugten har opsuget en del af kødsaften og det afsmeltede fedt, derfor er det unødvendigt med brun sauce til. Men den kan laves af den sky som hældes fra.





karakterer:
Opskriften er vist 106643 gange,
og udskrevet 2109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-12 10:35:09
Er ved at være træt at der altid er et kæmpe svineri i min ovn, efter at have stegt ribbensteg/ flæskesteg. Nu vil jeg forsøge med en porcelæn stegeso. Skal der slet ikke vand i bunden af stegesoen, til evt. sky til at lave sovsen med? Jeg bruger slet ikke æbler og svesker. Nogle gange steger jeg osse en lille steg til at bruge til flæskestegsburger eller til sandwich til madpakken. Så hvordan gør jeg det bedst, hvis jeg osse vil have sky til en sovs?