Kalvetunge i champignonsauce (Stegeso)

Kalvetunge i champignonsauce (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalvetunge
 salt
1 løg
2 dl.bouillon
500 g.champignon
2 dl.piskefløde
0.5 dl.madeira
1 spsk.smør
 peber
 
Opskrift:
Gnid kalvetungen med salt og læg den på siden i den gennemfugtede stegeso. Riv løget fint og kom det over tungen. Hæld bouillonen ved. Kog tungen i ca. 2 timer ved 200 grader. Vend den 1 gang under kogningen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes de kvarte eller skiveskåret svampe. Tag den møre tunge op af gryden og flå den. Kom piskefløde i skyen og smag saucen til med madeira og peber. Den kan jævnes med mel, men det er ikke nødvendigt. Skær tungen i skiver og læg den tilbage i gryden, så den ligner en hel tunge. Tilsæt smørret lige inden servering. Spis flutes eller små kartofler rystede i smør og persille til.





karakterer:
Opskriften er vist 26021 gange,
og udskrevet 738 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-23 09:26:36
Vi brugte en oksetunge, der var flået, og så gav vi den bare ½ time ekstra. Den blev fantastisk! Det havde nok ikke engang været nødvendigt at give den ekstra. Super opskrift.

  -   2011-01-18 23:11:07
Vi fulgte opskriften, og stillede ovnen på 200 grader varmluft, men tungen var langt fra mør, gummiagtig og uspiselig. Der må mangle noget i opskiften? Med venlig hilsen

  -   2010-12-31 04:39:00
Ja mentor, når nu der er væde i og det er en stegeso.... Så koge det er det jo!!!! Ik..

  -   2010-11-25 14:50:21
Kog tungen ved 200 grader!! Den var go!