Kalvetunge i champignonsauce (Stegeso)
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge Indsendt : Red : |
|
|
Gnid kalvetungen med salt og læg den på siden i den gennemfugtede stegeso.
Riv løget fint og kom det over tungen.
Hæld bouillonen ved.
Kog tungen i ca. 2 timer ved 200 grader.
Vend den 1 gang under kogningen.
De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes de kvarte eller skiveskåret svampe.
Tag den møre tunge op af gryden og flå den.
Kom piskefløde i skyen og smag saucen til med madeira og peber.
Den kan jævnes med mel, men det er ikke nødvendigt.
Skær tungen i skiver og læg den tilbage i gryden, så den ligner en hel tunge.
Tilsæt smørret lige inden servering.
Spis flutes eller små kartofler rystede i smør og persille til.
|
|
Opskriften er vist 26021 gange,
og udskrevet 738 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Stine - 2013-02-23 09:26:36 Vi brugte en oksetunge, der var flået, og så gav vi den bare ½ time ekstra. Den blev fantastisk! Det havde nok ikke engang været nødvendigt at give den ekstra. Super opskrift. Niels Kobberø - 2011-01-18 23:11:07 Vi fulgte opskriften, og stillede ovnen på 200 grader varmluft, men tungen var langt fra mør, gummiagtig og uspiselig. Der må mangle noget i opskiften? Med venlig hilsen kenneth - 2010-12-31 04:39:00 Ja mentor, når nu der er væde i og det er en stegeso.... Så koge det er det jo!!!! Ik.. Mentor - 2010-11-25 14:50:21 Kog tungen ved 200 grader!! Den var go! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne