Oksetunge i madeira (Stegeso)

Oksetunge i madeira (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 sprængt oksetunge
5 peberkorn
5 nelliker
1.5 laurbærblad
1 løg
2 gulerødder
1 porre
0.25 selleri
0.5 dl.madeira
 vand
 citronsaft
 smør
 hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Læg tungen i vand natten over eller længere, det afhænger af, hvor salt den er. Spørg slagteren til råds. Kom tungen i den gennemfugtede stegeso. Stik nellikerne i det pillede løg ok kom det, laurbærblade og peberkorn i gryden. Skær grønsagerne småt ud og fordel dem over kødet. Dryp et par spsk. citronsaft over og hæld så meget vand ved, at tungen er helt dækket. Kog oksetungen ca. 3 timer ved 200 grader, til den er meget mør. Brusken bag i tungen skal nemt kunne fjernes. Flå tungen. Lav saucen ved at brune smør i en gryde, bage det af med mel og tilsæt varm suppe. Smag til med citronsaft og madeira. Farv den med kulør. Skær tungen i skiver, læg den tilbage i gryden og hæld saucen over. Spis kartoffelmos eller spaghetti til.





karakterer:
Opskriften er vist 13570 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu