Oksetunge i madeira (Stegeso)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetunge Indsendt : Red : |
|
|
Læg tungen i vand natten over eller længere, det afhænger af, hvor salt den er.
Spørg slagteren til råds.
Kom tungen i den gennemfugtede stegeso.
Stik nellikerne i det pillede løg ok kom det, laurbærblade og peberkorn i gryden.
Skær grønsagerne småt ud og fordel dem over kødet.
Dryp et par spsk. citronsaft over og hæld så meget vand ved, at tungen er helt dækket.
Kog oksetungen ca. 3 timer ved 200 grader, til den er meget mør.
Brusken bag i tungen skal nemt kunne fjernes.
Flå tungen.
Lav saucen ved at brune smør i en gryde, bage det af med mel og tilsæt varm suppe.
Smag til med citronsaft og madeira.
Farv den med kulør.
Skær tungen i skiver, læg den tilbage i gryden og hæld saucen over.
Spis kartoffelmos eller spaghetti til.
|
|
Opskriften er vist 13570 gange,
og udskrevet 250 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne