Oksehaler i stegeso

Oksehaler i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehaler i stegeso, billede 4 Oksehaler i stegeso, billede 1 Oksehaler i stegeso, billede 2 Oksehaler i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksehaler
75 g.smør eller margarine
 
500 g.små løg
500 g.gulerødder
0.5 tsk.karry
0.5 tsk.mild paprika
0.25 tsk.basilikum
0.25 tsk.merian
1 fedhvidløg
1 spsk.salt
 
500 g.champignon
5 dl.rødvin
1 ds.tomater
 hvedemel
 
Opskrift:
Del halerne i ledene og brun dem i fedtstoffet, kom dem i stegesoen.

Pil løgene og skær dem ud i kvarte. Skrab gulerødderne og skær dem i skiver. Svits løg og gulerødder i fedtstoffet.

Kom det hele i den gennemfugtede stegeso. Bland krydderierne, juicen fra tomaterne og rødvinen og pres hvidløget i blandingen. Hæld det over halerne.

Retten mørner på 2-3 timer ved 200 grader C. alm. ovn. Halerne skal være så møre, at kødet kan tages fra benene med en ske.

Kom de ituskårne champignon i sammen med tomaterne og lad dem stå ca. 5 minutter.

Er skyen blevet meget fed, skummes noget af fedtet fra. Retten kan jævnes med mel, men det er ikke nødvendigt.

Spis kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 87576 gange,
og udskrevet 2180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-01 20:06:23
Dejlig ret - tilføj evt. Persillerod ell pastinak. En dl af rødvine erstattede vi med vand. Det blev glimrende.

  -   2013-03-10 12:34:12
Helt fantastisk. Mørt, lækkert og masser af smag

  -   2012-11-15 17:01:40
per. tror dine haler har været fra et feber dyr. så de nemlig ikke til at koge møre og det kan godt forekomme ved uheld fra slagteriet.

  -   2011-03-20 13:32:58
Jeg er ellers stor tilhænger af stegesoen, men til oksehaler mener jeg ikke den egner sig. Vi gav halerne godt 5 timer, men de var stadig ikke så møre som vi ved de kan blive, og til sidst røg de et par timer i gryden uden at blive rigtig gode.

  -   2005-01-01 01:01:01
Aldeles udmærket opskrift.