Oksehaleragout i stegeso

Oksehaleragout i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehaleragout i stegeso, billede 4 Oksehaleragout i stegeso, billede 1 Oksehaleragout i stegeso, billede 2 Oksehaleragout i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksehaler
60 g.smør
1-2 løg
2 gulerødder
2 tsk.salt
0.25 tsk.peber
1 tsk.paprika, delikatesse
8 dl.bouillon
2 spsk.hvedemel
 kulør
70 g.tomatpure
 sherry
 
Opskrift:
Del oksehalerne i ledene. Hak løgene groft og skær gulerødderne i strimler. Svits først halerne i fedtstoffet på panden og dernæst grønsagerne, før det kommes i den gennemfugtede stegeso. Drys krydderierne på og hæld bouillonen ved.

Kog oksehalerne ved 200 grader i 2-3 timer. Det er helt afhængig af halernes kvalitet, hvor længe de skal stå og mørne.

Halerne fiskes op, resten sigtes i en gryde. Drys mel over og lad det stå til melet er sunket til bunds. Sættes over varmen og piskes godt igennem farv den og smag til med tomatpure og kom sherry i lige inden anretningen.

Oksehaleragout kan serveres med kogte, pillede kastanjer, men det er mere almindeligt at få den med kartoffelmos eller flutes til.





karakterer:
Opskriften er vist 38268 gange,
og udskrevet 961 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-27 06:07:01
Jeg siede ikke suppen bagefter den var tyk og lækker. Det smagte så godt, spiste kartoffelmos til ni