Sprængt oksebryst i lergryde
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vand, salt, salpeter og sukker i kog og afkøl lagen.
Læg kødet i en skål og hæld den kolde lage over.
Den skal dække kødet.
Det skal stå koldt 2-3 dage.
Tør kødet af og kom det i den gennemfugtede lergryde. Hæld frisk vand på, til kødet er dækket. Kog oksebrystet i 2-3 timer ved 200 grader C. alm. ovn. Kødet skal være så mørt, at benene nemt kan trækkes ud. I de sidste 45 minutter af kogetiden kan der koges fintsnittet hvidkål eller spidskål med i gryden. Tag kødet op og tilsæt kålen en smørbolle og smag stuvningen til. Spis groft rugbrød og sennep til det sprængte oksebryst. |
|
Opskriften er vist 32971 gange,
og udskrevet 429 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-05-17 10:35:36 Kødet bør vendes et par gange undervejs, ellers bliver det øverste lag af kødet meget tørt. anonym - 2009-11-25 21:26:46 hvor køber man salpeter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne