Små frikadeller

Små frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Små frikadeller, billede 4 Små frikadeller, billede 1 Små frikadeller, billede 2 Små frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Det hakkede kød røres med æg, salt og peber, herefter hvedemel, tilsæt så mælken lidt efter lidt.

Til sidst det fintrevet løg.

Varm en ske i fedtstoffet på panden, form frikadellerne med den.

Steg ved jævn varme ca. 10 min. og vend dem flere gange med to redskaber.

Tips:

Der bliver ca. 20 små frikadeller af denne portion, beregn 3 pr. person til frokostret.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 358573 gange,
og udskrevet 4196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7597 (1808 kcal)
KJ pr. Pers. 1266 (301 kcal)
Vægt ialt 1010 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 751 KJ (179 kcal)
Protein 14.5 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-23 15:42:15
De her frikadeller er bare sindssygt gode.

  -   2015-11-27 15:42:21
Man kan også lave dem i ovnen istedet for panden, der er som regl plads til flere og så passer de stort set sig selv.

  -   2015-11-11 19:42:44
4 spsk hvedemel? Det må sgu være en fejl. Mine frikadeller smager nu af mel... Super.

  -   2015-03-21 18:16:05
De smager bare rigtig godt mums! :)

  -   2014-04-28 22:16:03
Jeg synes desværre ikke at de smagte af så meget :(

  -   2013-11-17 15:20:09
brugte istedet for 600 g kød kun 500 g. og i stedet for 2 dl mælk kun 05 dl. og så kun et løg. og så kom jeg et drys paprika og et drys oregano i ;-D

  -   2013-07-05 08:37:51
en helt almindelig god mormor frikadeller

  -   2008-10-04 16:54:33
Det et meget nemt og hurtigt at lave en stor portion små frikadeller. I stedet for at lave dem med teske kan du putte farsen i en almindelig frysepose, klippe et lille( passende) hul i det ene hjørne og sprøjte/presse fasren igennem ned på panden. Lav ekstra frikadeller til fryseren, så er der altid nem og hurtig mad til frokosten, aftensmaden eller madpakken. Skal der varmes en lidt større portion frikadeller efter de har været frosset, bliver de bedst hvis de varmes i ovnen ved medium varme

  -   2008-03-18 01:07:57
Jeg bruger kun 2 spsk. mel, men kommer så 4-6 spsk.havregryn i,det bliver de lette af og så pisker jeg hviderne og vender dem forsigtigt i tilsidst og danskvand istedet for mælk. uhm.

  -   2008-03-10 07:08:41
jeg synes godt nok det er meget mel i forhold til vædske,jeg bruger kun det halve af melet

  -   2008-03-06 12:26:37
Hvordan kan man bedst varme frikadeller der har været frosne. Jeg skal stege ca. 100

  -   2008-02-18 14:55:04
jeg vil mene at der ca.er 30 stk.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor mange frikadeller bliver der ud af sådan en pation