Cherry brandy souffle (Stegeso)

Cherry brandy souffle (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.mælk
80 g.sukker
2 spsk.hvedemel
5 æggeblommer
6 æggehvider
1 spsk.smør
4 mandler
150 g.makroner
 kirsebær
 flødeskum eller cherry brandy
 
Opskrift:
Rør melet ud med lidt kold mælk. Bring resten af mælken med sukkeren i kog og tilsæt jævningen. Kog det igennem. Fjern gryden fra varmen og afkøl det lidt, før æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i. Lad makronerne trække i cherry brandy og vend dem i dejen. Kom den i den gennemfugtede stegeso og bag souffleen ved 200 grader i 45-50 minutter. Smag flødeskum til med cherry brandy og kom evt. grofthakkede mandler i.

Tips:

Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.





karakterer:
Opskriften er vist 12437 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu