Kathrineblommekage (Stegeso)

Kathrineblommekage (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.svesker med sten
 vand
 mandler
4 dl.fløde
0.5 vanillestang
4 æg
0.5 dl.sukker
80 g.smør
0.5 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Læg sveskerne i blød og giv dem et opkog, så stenene kan tages ud. Fyld i stedet for hver sveske med en smuttet mandel. Læg dem i den gennemfugtede stegeso. Pisk æggeblommerne sammen med vanillekorn, sukker, citronsaft og smørret, der er smeltet og afkølet lidt. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, som hældes over sveskerne. Bag desserten ved 170 grader i ca. 1 time, til æggemassen er stivnet. Server kathrineblommekagen lunken eller kold med iskoldt flødeskum til.

Tips:

Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.





karakterer:
Opskriften er vist 13571 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu