Fransk rabarberkage med marengs i stegeso
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær rabarberstilkene ud i små stykker og bland dem med sukkeret.
Kom det i den gennemfugtede stegeso, som er smurt med halvsmeltet smør.
Drys rasp over og hæld smeltet smør på.
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt 2 spsk. af sukkere og pisk hviderne stive igen. Vend resten af sukkeret forsigtigt i og læg marengsen over rabarberne. Bag desserten ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Til denne kage spises flødeskum eller råcreme. Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter. |
|
Opskriften er vist 64210 gange,
og udskrevet 1010 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer :) - 2012-06-07 14:40:34 Den er god. Vi havde ikke helt nol rabarber fra haven, så vi puttede et æble i. Det var faktisk rigtig godt vi gjorde det, så undgik vi og få den der lidt ubehagelig fornemmelse i munden, som man godt kan få med rabarber. Nu laver vi den igen i aften igen med et æble i for det var godt. Per - 2007-05-11 11:55:52 Nu er den afprøvet, Jeg bagte den uden låg, og selvom jeg gav den 10 minutter ekstra blev marengsen ikke branken, jeg vil dog lave en halv gang mere marengs næste gang, så passer det også med 2 bæger past, æggehvider. Der blev en del væde ud af rabarberne, så en anden gang vil jeg tilsætte 1 spsk. kartoffelmel til rabarberne sammen med sukkeret. Flormelis og nødder udelod jeg helt, syntes den bliv tilpas sød, så mener ikke flormelisset skal bruges, men nøddekernerne kan fint drysses over rabarberne eller vendes i. Per - 2007-05-07 15:52:19 Går ud fra at låget ikke skal lægges på. Men hvor skal de 100 g. flormelis og 50 g. nøddekerner bruges?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne