Maskeret sandart

Maskeret sandart, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Sandart

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.Sandart
50 g.smør eller margarine
2 spsk.hakket løg
1 bdt.dild
 Salt
 Peber
 
 Champignonsauce:
1000 g.champignoner
 Væde fra fisken
30 g.smør eller margarine
3 dl.mælk
2 spsk.med top maizenamel
250 g.creme fraiche 38%
0.5 citron Saften herfra
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Fisken: Fisken rensen og skrabes godt. Tør fisken, som derefter lægges i et velsmurt ildfast fad. Fisken drysses med ca. 2 spsk. hakkede rå løg, friske dildkviste og 50 gr. smør eller margarine samt salt og peber fordeles over fisken. Ovnen tændes på 180 grader C. Fadet tildækkes med aluminiumsfolie. Sandarten dampes mør i ca. 55 minutter. Skind og ben fjernes, når fisken er afkølet lidt. Det reelle fiskekød lægges i et ovnfast serveringsfad og fiskeskyen sies - Denne bruges til saucen.

Sauce:
De friske champignoner gøres i stand og dampes derefter netop møre i 30 gr. smør eller margarine. Derefter hældes de op på en sigte til afdrypning. Væden fra champignonerne hældes sammen med fiskefonden (plus det halve af mælken) i en passende gryde. Maizenamelet udrørt i resten af mælken tilsættes, når gryden koger. Saucen skal derefter koge et par minutter. Nu tilsættes cremefraiche, salt og peber og til sidst citronsaften. Smag saucen til. Når saucen opnår en blød konsistens, kommes de dampede champignoner i, og saucen får et let opkog. Til sidst hældes stuvningen over fisken i et jævnt lag og sættes i ovnen med låg ved 150 grader C. Fiskefadet serveres rygende varmt, enten med pillekartofler eller grøntsager. Til denne ret har jeg foretrukket haricots verts og hjemmebagte kvart-flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 16936 gange,
og udskrevet 500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-03-08 15:53:10
fantastisk dejlig fisk jeg kombinerede champignon - let stegte i smør - og arrangerede fiske på blancheret salatblad - medlime/citron - dip og små kartofler med dild drys