Kartoffelgryde med lam

Kartoffelgryde med lam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.hakket lammekød
1000 g.kartofler
2 courgetter
 salt
 peber
3 skiverfranskbrød uden skorpe
1 ds.flåede tomater
2 løg
1 tsk.paprika
1 kvistbasilikum
1 kvistrosmarin
3 dl.fløde
50 g.reven emmentalerost
10 g.smør/margarine
1 bdt.purløg
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i koldt vand. Skyl courgetterne og skær også dem i skiver, der lægges i en si og drysses med groft salt. Brødet smuldres ned i en stor skål. Hæld tomaterne med lidt af væden ved. Tilsæt lammekødet samt de pillede, finthakkede løg. Drys med salt, peber, paprika og de friske eller tørrede krydderurter. Rør det til en fars. Hæld 4 spsk fløde i et stort ovnfast fad. Læg et lag tynde, afdryppede kartoffelskiver over bunden. Drys med salt og peber. Derefter lægges de skyllede courgetter, kød og kartofler lagvis. Slut med kartofler. Der skal krydres mellem hvert lag. Drys et lag reven ost over retten og fordel smørklatter på. Læg låg (eller alu-folie) på fadet og stil det i en varm ovn ved 200 grader i 45 min. Det sidste kvarter fjernes låget, så overfladen kan blive gylden. Drys fint klippet purløg over fadet. Given grøn salat til





karakterer:
Opskriften er vist 4918 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu