Kartoffelgryde med lam
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : |
|
|
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i koldt vand.
Skyl courgetterne og skær også dem i skiver, der lægges i en si og drysses med groft salt.
Brødet smuldres ned i en stor skål. Hæld tomaterne med lidt af væden ved. Tilsæt lammekødet samt de pillede, finthakkede løg. Drys med salt, peber, paprika og de friske eller tørrede krydderurter. Rør det til en fars.
Hæld 4 spsk fløde i et stort ovnfast fad. Læg et lag tynde, afdryppede kartoffelskiver over bunden. Drys med salt og peber. Derefter lægges de skyllede courgetter, kød og kartofler lagvis. Slut med kartofler. Der skal krydres mellem hvert lag. Drys et lag reven ost over retten og fordel smørklatter på.
Læg låg (eller alu-folie) på fadet og stil det i en varm ovn ved 200 grader i 45 min.
Det sidste kvarter fjernes låget, så overfladen kan blive gylden.
Drys fint klippet purløg over fadet. Given grøn salat til
|
|
Opskriften er vist 4920 gange,
og udskrevet 145 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne