Tyrkisk kartoffelgryde med kogt kød 02
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skæres i terninger, der er ca. 2x2 cm og brunes i olien sammen med de pressede hvidløgsfed i en tykbundet gryde.
Løget skrælles og deles i kvarte. Squashen skæres i 3 cm stykker, som deles i kvarte. Løg og squashstykker steges sammen med kødet et par minutter. Flåede tomater, tomatpure, vand og krydderier tilsættes. Lad det hele koge ved svag varme i 30 minutter. Kartoflerne skrælles, deles i kvarte og tilsættes gryden. Sørg for at kartoflerne er dækket af væske. Det hele koger endnu i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Hakket persille drysses over. |
|
Opskriften er vist 30947 gange,
og udskrevet 1033 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina.1965 - 2011-05-27 12:54:52 Jeg har idag lavet denne ret, og den var supper skøn. Jeg følger aldrig en opskrift fra punkt til punkt :-) Jeg læser den igennem og bruger det jeg synes lyder lækkert, dropper de kryderrier jeg ikke bryder mig særligt om og tilføjer evt, nogen af dem jeg kan lide fra andre opskrifter. En opskrift er jo ofte bare en vejledning. Så uden sqush og uden spidskommen, smagte denne ret rigtig godt. Ja så er det jo ikke den " rigtige " opskrift, vil nogen nok mene, men godt smagte det og retten er iøvrigt nem at lave :-) anonym - 2010-08-02 09:29:40 Som jeg husker Osmanisk-gryde fra utallige smagninger forskellige steder i tyrkiet så mangler der i denne version flere ting som gik igen alle de steder jeg smagte det. "osmanisk"krydderi.. det er sammensætning af rosenpeber, sortpeber, kanel, spidskommen, nelliker, grønne kardemommekapsler og vist også noget mere. Derudover er der peberfrugt i retten, de hvide/lysegrønne man kan købe hos etniske grønthandlere. Nogle steder er der endda champignon i og andre igen bruger de ikke kartofler men kun grøntsager og kød. Derudover skal der en del bouillon i retten netop for at give salt og dybde selvom blandingskrydderiet virkelig gør en forskel. anonym - 2010-01-21 14:35:21 Prøvede denne opskrift forleden, da jeg holder meget af tyrkisk mad. Men men denne opskrift er altså ikke god, krydderierne passer slet ikke samme, -spidskommenpulver,oregano,hvidløg og tomatpure, det manglede både fylde og smag, spidskommen trængte alt for kraftigt igennem. ærgerligt da tyrkisk mad ellers er så veltillavet. Prøvede at få lidt hold på smagen med oksebullion og 1 stor tsk. sukker, det hjalp noget, men slet slet ikke nok. Den bliver aldrig lavet her igen. Venlig hilsen S.N. mama4 - 2008-03-03 20:07:53 lækker ret :) spædede den dog op med lidt piskefløde, da sovsen var lidt tynd. SKØTT - 2008-01-06 15:24:57 Denne ret er bare så god, at den bliver laver igen en anden dag. Det smager kanon godt, og er lige til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne