Oksefilét med artiskokbunde og madeirasauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Kilde : Salling Indsendt : Red : |
|
|
Varm ovnen op til 250 grader C. Læg stegen i en lille bradepande og brun den i ca. 10 min., eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 160 grader C. Kom knust hvidløg, salt og peber på stegen. Stik et stegetermometer ind i midten af kødet. Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen til termometeret viser 55-60 grader C. afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager ca. 40 min. Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen fra og dæk stegen imens resten af retten tilberedes. Det tager ca. 1/2 time og stegen bliver fin af at stå.
Kog kartoflerne i små stykker og i så lidt vand, at som muligt uden salt. Hæld kartoffelvandet fra, afmål 2 dl. som hældes i kartoflerne og mos dem sammen med kartoffelvandet. Rør æggene i mosen, så den bliver luftig. Smag til med salt, peber. og muskat. Læg de kogte artiskokbund i et smurt ovnfast fad. Sprøjt kartoffelmosen ud over artiskokbundene, resten af kartoffelmosen sprøjtes ud i toppe i et smurt ovnfast fad. Sæt artiskokbundene og kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader C. til de er gyldne, ca. 10 min. Hak skalotteløgene fint. svits dem i lidt smør. Kom stegsky, kartoffelvand og madeira i og lad det småkoge, jævn det evt. lidt og smag til. Skær stegen for. Anret med artiskokbunde og servér med den resterende kartoffelmos og madeirasauce. |
|
Opskriften er vist 21401 gange,
og udskrevet 973 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne