Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag en stor støbejernsgryde og brun boven godt af i olie og smør. Tag den op.
Kom de skrællede og groftskårne grøntsager i og svits dem lidt af. Læg herefter boven ned ovenpå grøntsagerne og hæld de 2 fregat-øl i gryden. Kom eventuelt også lidt vand i, bare sådan at boven er halvt dækket af væske. Læg låget på gryden, skru ned for varmen og lad gryden stå og simre i 1½-2 timer. Lav en god gang kartoffelmos og mens den står og sætter sig så kommer det gode. Tag boven op, benet skulle gerne falde ud helt af sig selv, og tag de udkogte grøntsager op med en si eller hulske og kom dem i en blender. Returnér nu de blendede grøntsager til gryden og tilsæt fløde og kulør til saucen. Smag den til. Skær kødet i ½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv ( ellers trevler kødet ) og sever det i et dybt fad med saucen henover. Med kartoffelmos til er der ingen som forlader bordet sultne !! Der bør drikkes øl til, men en kraftig rødvin vil også gøre sig fint. |
|
Opskriften er vist 73139 gange,
og udskrevet 2252 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Nina - 2012-02-12 11:44:50 Skal lave den næste weekend.. Hvor får man fat i fregatøl, og hvad kan man evt. bruge i stedet? Tommy - 2009-11-22 19:59:21 Fin opskrift, dog skal der tilsættes kalvefond til sovsen.... men ellers rigtig god.. vi lavede Limokalve bov rigtigt lækkert. Per - 2008-09-06 16:06:55 Jeg mener timianen tilsættes enten sammen med grøntsagerne, eller også samtidig med væsken, den skal også have salt og peber samtidig med. signe - 2005-01-01 01:01:01 smager rigtig dejligt, men hvornår tilsættes timian? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne