Ribsgele

Ribsgele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ribsgele, billede 4 Ribsgele, billede 1 Ribsgele, billede 2 Ribsgele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
De knapt modne ribs og vand bringes langsomt i kog, og småkoger i ca. 20 minutter.

Bærrene sies gennem et klæde eller saftpose.

Saften måles og bringes i kog.
Til hver liter siet saft:
1000 g. sukker
0.5 tsk. flydende Atamon

Sukkeret røres langsomt i. Geléen koges sagte 5-8 min., til dråberne falder tungt fra skeen. Geléen skummes, tilsættes Atamon og hældes i geléglas, der lukkes dagen efter.





karakterer:
Opskriften er vist 320503 gange,
og udskrevet 6454 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (110 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19720 (4695 kcal)
KJ pr. Portion 19720 (4695 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 896 KJ (213 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-20 21:04:30
god opskrift, lykkes hver gang, jeg hælder den varme gele på glas, og kommer låg på med det samme. og det stivner fint, opbevarer dem ikke i køleskab, og de holder rigtig mange måneder.

  -   2017-07-24 06:25:36
Jeg har lavet det, og det er stivnet perfekt. Har lige lukket glassene her til morgen, men jeg spekulere på, hvordan glassene nu danner vacuum? Det gør de jo automatisk, når det er varme ting, såsom marmelade, man laver. Er det lige gyldigt?

  -   2017-07-18 16:44:55
Hej har lige lavet gele af 3 l saft (ribsene har været i trutifutien)og dryppet af natten over så det er det rene saft der er kogt med 1kg sukker pr l saft ca 10-15min er blevet flot stiv husk en smule atamon inden det kommes i små glas, viskestykke over til i morgen hvor der skal låg på.

  -   2014-07-17 18:13:24
Den er lidt tynd i det når man koger, men jeg brugen en kold overflade til at tage en lille tsk saft op med og så venter jeg 2 min og så kan man se hvor meget det vil stivne. Jeg bruger kun det de skriver der skal i, og så står det på mit køkkenbord til det kølet ned så det kan komme i køleskabe

  -   2013-07-22 11:24:49
skal glassene stå i køle skab uden låg i et dæg eller bare med et klæde over

  -   2012-07-22 17:02:59
Husk gele ikke stivner, hvis man sætter låg på samme dag. Glasene skal stå åbne til næste dag.

  -   2012-07-20 10:51:50
Opskriften siger knapt modne bær, og det er formentlig pga. at der er mere pektin i umodne bær end i modne. Du kan koge gelen op igen og tilsætte gul melatin, gerne rørt op i lidt sukker for ikke at klumper.

  -   2012-07-20 08:18:05
Nu har jeg fulgt opskriften nøje og det eneste jeg har er 15 glas med tyk grødlignende indhold? Mvh Michael

  -   2012-07-16 21:33:26
Jeg kogte det med låg i 10 minutter og bagefter uden i omkring 10. Jeg tror ikke at jeg skulle ha haft låg på overhovedet, men nu er der blandet et brev gul melatin i og så håber jeg det vil geletere.

  -   2012-07-16 21:10:47
Fin opskrift, omend kogetid måske lidt længere end angivet

  -   2012-07-09 11:41:15
Hej Mette. Så skal du fryse bærrene, og ja de skal bare skylles og så er det meget nemt, den dag du ønsker at sylte :-)

  -   2012-07-04 11:00:48
Kan man fryse geleen?. Eller skal man istedet fryse bærrene. Og skal de ikke bare skylles og i lufttæt pose og så på frost hvis det er?. På forhånd tak

  -   2011-07-20 18:27:53
Det her lover godt, glæder mig til at smage det:)

  -   2011-06-27 13:20:34
Hej marianne. Min kloge svigermor har altid haft sin hele i skabet og ikke på køl

  -   2009-07-19 07:09:10
Hvordan opbevarer man egentlig bedst ribsgelé, når nu man har kogt den. Uden eller på køl

  -   2008-08-08 15:41:08
Det er for meget vand. Til 4 liter ribs skal kun bruges 1 dl vand, så bliver geleen ikke flydende. Nogle gange skal geleen koge op til 20 min før dråberne hænger ved skeen.

  -   2008-07-31 11:00:09
Hvor meget bliver der ca. ud af opskriften?

  -   2007-07-16 20:43:54
Til Ditte Tror godt du kan udelade vandet i microovnen, det kan være at geleen bliver lidt kraftigere i smagen så, Atamonen er for holdbarheden og kan godt undværes, men måske det bare heder noget andet i Canada, Det virksomme stof i atamon er natriumbenzoat og jeg mener at det har E-nummer 211

  -   2007-07-16 20:37:36
Hvis gelen er blevet for tynd så kan man koge den op igen og tilsætte noget gul melatin.

  -   2007-07-16 00:06:40
er det nødvendigt at komme vand i hvis ribs er kogt i micro ovn? Kan jeg undvære Atamon da jeg ikke kan købe det her i Canada?

  -   2005-01-01 01:01:01
Geleen bliver halvflydende. 10 blade husblas hjælper ikke. Hvad gør en klog

  -   2005-01-01 01:01:01
nem og god

  -   2005-01-01 01:01:01
Mere modne bær kan også bruges, men så skal der tilsættes noget gul melatin oprørt i lidt af sukkeret, og saften skal så koge yderliger 2 min herefter.