Vintergryde, fransk landkøkken

Vintergryde, fransk landkøkken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.nakkefilet eller 1 svineskank
300 g.bacon
 
1000 g.hvidkål
3 porrer
3 gulerødder
750 g.kartofler
10 gule sennepskorn
5 peberkorn
1 spsk.salt
2 dl.hvidvin eller bouillon
8 små frankfurterpølser
1 bdt.persille
 
 Tilbehør:
 Sennep
 groft brød
 
Opskrift:
Skær hvidkålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange stykker. Del gulerødder og kartofler, hvis de er store.

Læg grøntsager, nakkefilet og bacon i en stor gryde sammen med sennepskorn, peberkorn og salt. Hæld hvidvin eller bouillon ved og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det koge 1 - 2 timer ved svag varme, til kød og grøntsager er møre. Kog pølserne med de sidste 5-10 minutter. Skær kødet i skiver og server det med grøntsagerne drysset med hakket persille.

Bruges svineskank, koges skanken 11/2 time, inden bacon og grøntsager tilsættes. Når skanken er kogt, fjernes skindet og kødet skæres i mindre stykker. I stedet for et helt stykke bacon, kan man bruge bacon i tern.





karakterer:
Opskriften er vist 23763 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-19 18:54:56
Godt solidt måltid, bacon må godt være godt røget og jeg krydere mere en beskrevet ovenfor, men smag og behag