Rillettes af svinekæber, kartofler og savojkål med tomatchutney
Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper Indsendt : Red : |
|
|
Kødet
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys kødet med salt. Lad kødet trække 1 time - 1 døgn i køle-skab. Dup kødet tørt. Kog det i svinefedt med finthakket løg, hvidløg i skiver samt krydderurter. Kog ved svag varme til kødet er mørt 1¼-1½ time. Tag kødet op og hold det varmt, til kartoflerne er kogt i fedtet. Gem fedtet til rillettten. Tomatchutney Hak tomaterne groft. Skær æbler i tern. Skræl frisk ingefær og hak det fint. Hak løg og hvidløg fint. Fjern evt. frø og mellemvægge i chili før de hakkes fint. Styrken sidder hovedsageligt i frø og mellemvægge. Riv skallen af en kvart citron og pres 1-2 spsk citronsaft. Bland alle ingredienser i en gryde. Kog uden låg ved middel til god varme til chutneyen bliver tyk og karamelliseret. Rør jævnligt, så det ikke brænder fast i bunden af gryden. Kogetid ca. 30 minutter. Hæld det på glas, luk straks og stil det i køleskab, når det er blevet afkølet. Kartofler Kog kartofler i tern på 1½ x 1½ x 1½ cm i fedtet, når kødet er kogt. Tag dem op i en si sammen med løg og krydderurter. Fjern stilke og laurbærblad. Savojkål Kassér de yderste blade. Snit ½-1 savojkål fint og kog den mør i vand med lidt salt. Tilsæt en håndfuld persilleblade det sidste minut. Dryp kål og persille godt af og tør dem evt. i et viskestykke. Rillettes Læg et vådt stykke film i formen. Alt skal være lunt, før det blandes. Pluk kødet i mindre stykker med fingrene. Bland det med kartofler, løg, hvidløg, kål og hakket persille. Smag det til med salt og peber. Tilsæt 1-2 spsk fedt. Kom det i formen og læg pres på, mens det køler ned. Rilletten kan opbevares på køl i 2-3 dage. Skær rilletten i skiver med en tynd-bladet skarp kniv, fx en filetkniv og fjern filmen. |
|
Opskriften er vist 19852 gange,
og udskrevet 480 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne