Rillettes af svinekæber, kartofler og savojkål med tomatchutney

Rillettes af svinekæber, kartofler og savojkål med tomatchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5-600 g.afpudsede svinekæber/kæbeklumper
1 tsk.salt
125 g.svinefedt
1-2 løg
2-3 fedhvidløg
1 kvistrosmarin
1 kvisttimian
1 laurbærblad
 
500 g.kartofler
 
0.5-1 Savoykål
1 bdt.persille
 
 1 sandkageform på 1½ l
 film
 
 Tomatchutney:
400 g.tomater
70 g.æble
25 g.frisk ingefær
75 g.løg
1-1.5 fedhvidløg
1-1.5 rød chili
1 citron
100 g.rosiner - helst lyse
0.75 dl.sukker
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.salt
1.25 dl.æbleeddike
1 nellike
 
 Tilbehør:
 Brød
 sennep
 
Opskrift:
Kødet
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys kødet med salt. Lad kødet trække 1 time - 1 døgn i køle-skab. Dup kødet tørt. Kog det i svinefedt med finthakket løg, hvidløg i skiver samt krydderurter. Kog ved svag varme til kødet er mørt 1¼-1½ time. Tag kødet op og hold det varmt, til kartoflerne er kogt i fedtet. Gem fedtet til rillettten.

Tomatchutney
Hak tomaterne groft. Skær æbler i tern. Skræl frisk ingefær og hak det fint. Hak løg og hvidløg fint. Fjern evt. frø og mellemvægge i chili før de hakkes fint. Styrken sidder hovedsageligt i frø og mellemvægge. Riv skallen af en kvart citron og pres 1-2 spsk citronsaft. Bland alle ingredienser i en gryde. Kog uden låg ved middel til god varme til chutneyen bliver tyk og karamelliseret. Rør jævnligt, så det ikke brænder fast i bunden af gryden. Kogetid ca. 30 minutter. Hæld det på glas, luk straks og stil det i køleskab, når det er blevet afkølet.

Kartofler
Kog kartofler i tern på 1½ x 1½ x 1½ cm i fedtet, når kødet er kogt. Tag dem op i en si sammen med løg og krydderurter. Fjern stilke og laurbærblad.

Savojkål
Kassér de yderste blade. Snit ½-1 savojkål fint og kog den mør i vand med lidt salt. Tilsæt en håndfuld persilleblade det sidste minut. Dryp kål og persille godt af og tør dem evt. i et viskestykke.

Rillettes
Læg et vådt stykke film i formen. Alt skal være lunt, før det blandes. Pluk kødet i mindre stykker med fingrene. Bland det med kartofler, løg, hvidløg, kål og hakket persille. Smag det til med salt og peber. Tilsæt 1-2 spsk fedt. Kom det i formen og læg pres på, mens det køler ned. Rilletten kan opbevares på køl i 2-3 dage. Skær rilletten i skiver med en tynd-bladet skarp kniv, fx en filetkniv og fjern filmen.





karakterer:
Opskriften er vist 19845 gange,
og udskrevet 479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu