Stegt ribensteg med rødløgskompot
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Indsendt : Red : |
|
|
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Hvis slagteren har ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne. Kom groft salt, knækkede laurbærblade, nelliker og peberkorn ned mellem alle sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1 ½ time, til kødet er gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter uden at være dækket til. Kødet kan serveres varmt eller koldt.
Rødløgskompot: Pil rødløgene og hak dem groft. Kom løgene i en gryde med rødvin, eddike, honning og stjerneanis og lad det koge ved middel varme - til de begynder at mørne, og lagen forsvinder ind til en næsten sirupsagtig konsistens. Det tager 30-40 minutter. Smag til med salt og peber og pynt med persille ved servering. Server et groft rugbrød |
|
Opskriften er vist 23959 gange,
og udskrevet 621 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer BSP - 2008-10-20 17:57:23 der står intet om sovsen, der er jo ikke ret meget at lave sovs af, har nogen en god ide ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne