Brunkål med nakkekam

Brunkål med nakkekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brunkål med nakkekam, billede 4 Brunkål med nakkekam, billede 1 Brunkål med nakkekam, billede 2 Brunkål med nakkekam, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.nakkekam
1000 g.hvidkål
300 g.gulerødder
300 g.løg
100 g.knoldselleri
0.5 dl.sukker
20 g.smør
0.25 tsk.nelliker, stødt
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Sennep
 rugbrød
 
Opskrift:
Skær hvidkålshovedet i kvarte, fjern stokken og snit kålen.
Skær urterne i store stykker.

Smelt sukkeret i en stor tykbundet gryde og brun det. Pas på, det ikke branker. Tilsæt fedtstoffet, brun den snittede kål heri et par minutter.

Dæmp varmen. Læg urterne og kødet ned i kålen, så kødet er dækket af kål. Drys med nelliker, salt og peber. Tilsæt 2 dl vand og lad retten koge under låg ved svag varme i 1½ time. Vend kødet efter 45 minutter. Kig til kødet jævnligt og tilsæt vand efter behov 2 dl. af gangen omkring 1 liter ialt.

Tag kødet op af gryden og lad kødet hvile pakket i stanniol i ca. 20 minutter.
Smag kålen til.
Skær kødet i skiver og server det med urter og kål.





karakterer:
Opskriften er vist 39281 gange,
og udskrevet 628 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-09 14:12:45
Skøn ret. Havde i mange år troet, at jeg ikke kunne lide brunkål. Syntes, at jeg kunne huske det fra jeg var lille og der smagte det forfærdeligt. Denne ret er bare super lækker og smager fantastisk:-)