Mandelkage med appelsin

Mandelkage med appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mandelkage med appelsin, billede 4 Mandelkage med appelsin, billede 1 Mandelkage med appelsin, billede 2 Mandelkage med appelsin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
30 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Appelsinerne skylles og tørres inden skallen skallen rives. Halver appelsinerne og pres saften.

Æggene piskes hvide og skummende med flormelis. Blendede mandler, bagepulver og appelsinskal og saft tilsættes og der blandes grundigt.

Dejen kommes i en smurt springform ca. 26 cm i diameter. Bages på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn. ca. 40 minutter.

Efter ca. 40 minutter stikker man en metal- strikkepind i kagen og kontrollerer, at intet hænger fast. Eventuelt fortsætter man bagningen til strikkepinden kommer rent ud af kagen.

Den færdige kage skal være fast, men dog svampet. Kagen stilles til afkøling i formen.

Drysses med flormelis og ristede mandelflager.





karakterer:
Opskriften er vist 99220 gange,
og udskrevet 2498 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13839 (3295 kcal)
KJ pr. Pers. 1729 (411 kcal)
Vægt ialt 1355 gram
Vægt pr. Pers. 169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1021 KJ (243 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 28.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu