Medaljon asian style

Medaljon asian style, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 medaljoner af svinefilet 2½ cm tykke à ca. 100 g
1 dl.afskallede jordnødder eller
 ristede peanuts
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
1 æg eller 2 æggehvider
2 spsk.olie
1 ananas helst extra sweet ananas
 
 Risklatkager ca. 12 stk.
1 dl.basmatiris
4 æggeblommer
4 spsk.hvedemel
2 æggehvider
1 tsk.bagepulver
 salt
 peber
2 spsk.olie
 
 Sød chilisauce:
1 dl.risvineddike
1 dl.sukker
1 rød chili
2 limeblade eller 1 tsk limeskal
1 citrongræs
1 tsk.frisk ingefær
 
 Pak choy:
2 pak choy
1 spsk.sesamolie
 
Opskrift:
Risklatkager
Kog risene efter anvisning på posen. Risene kan evt. koges dagen i forvejen. Portionen giver ca. 4 dl kogte ris. Afkøl risene. Tilsæt æggeblommer og hvedemel. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt bagepulver, salt, peber og hviderne i risene. Varm olien på en pande ved god varme. Læg en stor spiseskefuld af risblandingen på panden - 4-6 ad gangen - og steg klatkagerne lysebrune på begge sider.

Sød chilisauce
Varm eddike og sukker i en gryde til sukkeret er smeltet. Tilsæt chili i tynde skiver og limeblade. Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade. Skær den hvide del af citrongræsset i tynde skiver. Tilsæt det til chilisaucen sammen med fintrevet ingefær. Kog det nogle minutter. Kan serveres lun eller kold.

Kødet
Hak jordnødderne meget fint - som grov rasp - og bland det med hvedemel, salt og peber på en tallerken. Slå ægget ud på en anden tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Vend medaljonerne først i ægget og dernæst i nøddeblandingen, se foto. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Skær kødet igennem som to halvmåner lige før servering.

Skær toppen og endeskiven af ananassen og skær den i 4 skiver, 2 cm tykke. Skær skrællen af. Skær skiverne igennem som to halvmåner. Fjern evt. stokken. Steg ananasskiverne på en grillpande eller under ovngrillen.

Pak choy
Skær pak choy igennem og steg den i sesamolie nogle få minutter, så den stadig er sprød. Krydr med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 9055 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu