Krydret ribbenssteg med rodfrugte
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Indsendt : Red : |
|
|
Kød og rodfrugter
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i kødet. Hvis slagteren har ridset sværen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt og krydderier ned mellem alle sværene. Stik laurbærbladene ned mellem sværene. Læg kødet midt i en stor bradepande og stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Skær alle grøntsager og kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm. Hvidløgene skal være hele. Vend dem med krydderier, salt og peber og læg dem i bradepanden i et lag på 2-3 cm rundt om kødet. Stil bradepanden i ovnen og steg i 1½ - 1 ¾ time til kødet er gennemstegt. Efter 1 time vendes grøntsagerne i bradepanden, så de steges lige meget. Hvis sværen ikke er helt sprød, så skru ovnen op til 250 grader og steg, til sværen er sprød. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Tag stegen ud af ovnen og skær kødet i skiver. Pynt rodfrugterne med frisk timian. Salat Snit julesalaten i tynde strimler og læg dem i koldt vand i ca. 15 minutter, så bliver de meget sprøde. Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinfileter. Pres saften af hinderne og bland den i fløde med sukker, salt og peber. Lad fløden stå lunt ca. 15 minutter og hæld den over de afdryppede og tørrede strimler julesalat. Pynt med appelsinfileterne. |
|
Opskriften er vist 13788 gange,
og udskrevet 552 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne