Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.Filet Royal
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Mild karryolie:
50 g.mandler
1 skalotteløg
1 dl.olie
1 spsk.karry
1-2 fedhvidløg
0.5 æble
2 tsk.groft salt
 
 Tomat-dildkompot:
2 tomater
1 bdt.dild
0.5 skalotteløg
0.25 citron skal heraf
 
 Tilbehør:
 Brød
 
Opskrift:
Kødet
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider og læg kødet i et ovnfast fad. Sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 58-60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab. Skær kødet i papirtynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener.

Mild karryolie
Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem meget groft. Skær skalotteløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, løg og hvidløg hakket fint. Lad det koge ved svag varme nogle minutter til løgene er klare. Tilsæt æbler i små tern og mandlerne. Lad det koge i yderligere et par minutter. Smag til med salt. Lad olien køle af. Smag til med salt igen, evt. også lige før servering. Kom 1-2 spiseskefulde over kødet - gerne ½-1 time før servering.

Tomat-dildkompot
Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand. Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand. Fjern skindet. Skær tomaterne i tern på 1x1 cm. Hak dild, hak løget fint og riv citronen. Bland det hele med tomaterne. Smag til med salt og peber. Anret kompotten oven på kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 8133 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Filet Royal fra hvilket dyr ????