Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot
Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet Indsendt : Red : |
|
|
Kødet
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider og læg kødet i et ovnfast fad. Sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 58-60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab. Skær kødet i papirtynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener. Mild karryolie Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem meget groft. Skær skalotteløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, løg og hvidløg hakket fint. Lad det koge ved svag varme nogle minutter til løgene er klare. Tilsæt æbler i små tern og mandlerne. Lad det koge i yderligere et par minutter. Smag til med salt. Lad olien køle af. Smag til med salt igen, evt. også lige før servering. Kom 1-2 spiseskefulde over kødet - gerne ½-1 time før servering. Tomat-dildkompot Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand. Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand. Fjern skindet. Skær tomaterne i tern på 1x1 cm. Hak dild, hak løget fint og riv citronen. Bland det hele med tomaterne. Smag til med salt og peber. Anret kompotten oven på kødet. |
|
Opskriften er vist 8133 gange,
og udskrevet 128 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Jill - 2005-01-01 01:01:01 Filet Royal fra hvilket dyr ???? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne