Grisen som elskede Mao

Grisen som elskede Mao, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 medaljoner af svinefilet 2½ cm tykke à ca. 100 g
20 g.tørrede sorte trompetsvampe
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 tomater
1 rød peberfrugt
2 spsk.sesamolie
1 fedhvidløg
1 spsk.smør
 
 Kinakål:
20 pekannødder
0.5 spsk.olie
1 kinakål
0.5 spsk.olie
4 forårsløg
1 spsk.frisk mynte
 
 Tilbehør:
 Ris eller nudler
 
Opskrift:
Sauce
Fjern stilkenderne på tomaterne og skær dem i kvarte. Skær peberfrugten i kvarte og fjern stok, mellemvægge og kerner. Læg tomater og peberfrugter i et ildfast fad og hæld olien over. Krydr med salt og peber. Stil det i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.

Blend de bagte grøntsager og si saucen. Varm saucen lige før servering og pisk koldt smør i. Smag til med salt og peber.

Kinakål
Rist pekannødderne på en pande med 1/2 spsk olie. Skær hver pekannød i 2-4 stykker på langs.

Fjern de yderste blade på kinakålen. Skær resten i 8 både. Kog kinakålen i 1 dl vand med 1/2 spsk olie og salt i 2 minutter under låg. Fjern låget og kog i 2 minutter. Kålen skal stadig have bid. Hæld overskydende vand fra, hvis væsken ikke er kogt væk.

Skær forårsløg i tynde skrå skiver. Skær mynte i tynde strimler.

Vend forårsløg, mynte og pekannødder i kålen. Varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Kødet
Blend de tørrede trompetsvampe så de bliver som fint rasp. Vend medaljonerne i de findelte svampe. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Krydr med salt og peber. Skær kødet i skiver lige før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 7547 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu