Forårsgryde
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bælg ærterne først, eller mens retten koger.
Skrab de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug. Hvis kartoflerne ikke er helt små skæres de i fx fire stykker. Skrab gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker. Skræl de hvide asparges og bræk rodenden af. Bræk også rodenden af de grønne asparges. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker - lad stykkerne med hoved på være 3-4 cm lange. Dup kødetterningerne (2 x 2 x 2 cm) tørrer med køkkenrulle. Bring vandet i kog i en gryde. Kom kødet i, når vandet koger skummes det godt af. Tilsaæt salt og peber og kog kødet ca. 30 minutter. Tilsæt kartoflerne og gulerøder. Kog ved svag varme i 10 minutter. Tilsæt asparges - minus hovederne - og kog et par minutter. Tilsæt mælk. Bring det igen i kog. Rør en smørbolle af blødt smør og hvedemel. Læg den ned i væsken i gryden og kog i nogle minutter til smørbollen er opløst. Rør derefter i retten. Tilsæt ærter og aspargeshovederne og kog et par minutter. Smag retten til. Server med klippet dild. |
|
Opskriften er vist 99030 gange,
og udskrevet 7045 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (20 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2012-04-16 09:41:36 Laved denne ret dog med fersk skinke kød i tern som jeg lage 3 timmer i saltlage (1l vand 40g salt 20g sukker, chilli, lauerbærblade, og koriander.) og derefter svitsede på panden. jeg brugte frosne ærter 600 gram ikke 150, som jeg først varmede i mikrobølge ovnen. og så brugte jeg sødmælk istedet for letmælk. det smagte fantastisk. kate b - 2008-05-16 09:34:19 skøn forårsgryde. M.V.H Kate |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne