Filet Royal med kål i kål, bagte tomater og kartoffelpuré
Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet Indsendt : Red : |
|
|
Bagte tomater
Skær tomaterne i halve, drys med timian, sukker, salt og peber og dryp med olie. Stil fadet i ovnen ved 125 grader i 1 time. Gratineret kartoffelpuré Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand uden salt. Når de er helt møre, hældes vandet fra, og de moses med varm letmælk. Smag til med salt og pe-ber. Kom kartoffelpuréen i et ovnfast fad, drys med rasp og dryp med smeltet smør. Stil fadet i ovnen ved 250 grader til raspen bliver flot gylden. Hold øje med at puréen ikke bliver for mørk. Kødet Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun hurtig kødet på alle sider sammen med en kvist rosmarin og hele hvidløg. Krydr med salt og peber og tilsæt ½ dl vand. Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 30 minutter - vend kødet efter 15 minutter. Brug et stegetermometer så kødet bliver perfekt. Centrumtemperaturen skal være 60-65 grader. Ved 60 grader er kødet svagt rosa - ved 65 er det lige netop gennemstegt. Evt. sky kommes i kålen. Skær kødet i ½-1 cm tykke skiver. Kål i kål Pil rosenkålene ud i enkeltblade. Kog de otte yderste blade af spidskålen i letsaltet vand, til de er knap møre - har bid. Smelt smørret i gryden, tilsæt mel og pres hvidløget heri, tilsæt bouillon, evt. sky fra kødet og fløde. Kog det godt igennem og smag til med salt og peber. Vend rosenkålsbladene i saucen, så bladene stadig har bid. Lav fire skåle af spidskålsbladene og kom rosenkålen deri. Gem lidt af saucen, den bruges som en streg på tallerkenerne. |
|
Opskriften er vist 9690 gange,
og udskrevet 223 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne