Filet Royal i svinenet med forårsgrønt i fynsk rygeost
Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet Indsendt : Red : |
|
|
Rødvinsreduktion:
Svits gulerødder, æbler og rødløg skåret i 1-2 cm store stykker. Tilsæt timian, hvidløg og balsamico og lad det koge ind til karamel. Tilsæt rødvin og lad det koge ind til en fjerdedel. Tilsæt suppe og lad det koge ind til tynd sirup. Si det. Kan gemmes i køleskab i en uge. Skal have stuetemperatur ved servering. Kødet: Bestil Filet Royal og svinenet hos slagteren et par dage i forvejen. Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Pak kødet ind i svinenet, se foto. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter. Brug et stegetermometer, centrumtemperaturen skal være 55-58 grader. Tag kødet ud af ovnen, pak det i stanniol og lad det hvile i ca. 20 minutter. Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver ved servering. Steg baconen sprød på en pande. Forårsgrønt: Skræl majroerne og del dem i 4-8 både. Skær spidskålen i fire eller otte både, afhængig af kålens størrelse. Del aspargesene i tre stykker. Riv citronskal af en kvart citron. Snit ramsløg eller purløg fint. Kog ½ l vand med 10 g smør, salt og peber. Kom først majroerne i. Tilsæt spidskål efter et par minutter. Tilsæt asparges efter 1 minut. Kog 3 minutter. Mærk i aspargesene med en kniv om de er næsten møre. Hæld vandet fra. Kom de 20 g smør i. Tilsæt revet citronskal. Rør rygeosten i grøntsagerne – der må gerne være klumper af rygeost i retten. Smag til med ramsløg eller purløg. Server nye kartofler til. Tips: Ramsløg findes i naturen om foråret. De kan ikke købes, så man må selv ud og finde dem. Smager som en blanding af purløg og hvidløg. I stedet for rygeost kan tilsættes en olie-eddike marinade |
|
Opskriften er vist 10169 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne