Fakkelgaardens svinemørbrad
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svinenet skal bestilles hos slagteren nogle dage i forvejen.
Mørbraden afpudses for bimørbrad, sener og hinder. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Kyllingekødet skæres i mindre stykker og blendes med æggehvide, fløde, salt og peber. Lad ingredienserne være så kolde som muligt og blend i kort tid. Stilles koldt indtil brug. Svinenettet bredes ud på bordet. Smør fjerkræblandingen på svinenettet. 4-6 skiver parmaskinke lægges på og øverst mørbraden. Det hele rulles sammen. Læg rullen i køleskab. Tø butterdejen op. Rul dejen tyndere ud og fyld dejen i 8 små tærteforme med en diameter på 6 cm foroven. Prik dejen med en gaffel og kom desuden stanniol og groft salt oven på dejen før bagning for at undgå hævning. Bag formene ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til de er lysebrune. Fjern evt. stanniol og groft salt de sidste minutter af bagningen. Skræl kartofler og kog dem møre uden salt. Damp væden af og mos kartoflerne. Tilsæt smør. Rør æg, fløde, kartoffelmel, bagepulver, salt, peber og lidt revet muskatnød i. Mosen bages som 8 små pandekager. Bagetid ca. 3 minutter på hver side. Bages lige før servering. Brun hurtigt mørbradrullen på panden på alle sider først med lukningen af svinenettet nedad. Panden sættes i ovnen sammen med timiankviste ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Vend evt. kødet efter 10 minutter. Resten af parmaskinken skæres i tynde stimler og bruges som pynt ved servering. Svampe i skiver og finthakket løg ristes i smør. Blandingen kommes i de bagte forme, overhældes med æg og creme fraiche rørt sammen og tilsat salt og peber. Stilles i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn, til overfladen er gylden og æggemassen endnu ikke er helt stivnet. Server straks. Tips: Bag evt. butterdejsskallerne nogle dage i forvejen og gem dem i en tætsluttende kagedåse. Mørbraden kan gøres klar og rulles i svinenet flere timer i forvejen og gemmes i køleskab. Herved er den også nemmere at brune, hvis den har fået lov at ”sætte sig”. |
|
Opskriften er vist 151064 gange,
og udskrevet 1540 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (23 stemmer) |
|
Kommentarer LISDUNK - 2011-04-12 15:56:03 DET ER Længe siden jeg har fået sådan en god ret den sidder lige i øjet det er ikke sidste gang Hanne S - 2010-12-08 16:23:13 Er rækkefølgen ikke forkert? "Svinenettet bredes ud på bordet. Smør fjerkræblandingen på svinenettet. 4-6 skiver parmaskinke lægges på og øverst mørbraden..." for mig at se er skinken yderst og det er vel også det mest hensigtsmæssige. anonym - 2010-04-17 15:10:17 hmm, opskriften minder om en alternativ beef wellington... Mikkel - 2009-12-10 10:40:20 hey "carina" portvinssauce vil passe perfekt til den her ret. skal selv lave det her til min grundforløbseksamen, carina - 2009-10-12 18:31:25 har tænkt mig at lave denne ret til nogle gæster, men hvilken sauce serverer man til? mig - 2009-09-09 10:42:31 Synes det lyder vildt spændend og lækkert. Men jeg synes også at det lyder som en stor mundfuld at lave. Hvor lang tid tager det egentligt at lave??? Per - 2009-02-13 06:49:02 Vi bruger nogle staniolsforme, og så sætter vi en tom oven i, det er ikke nok at fylde den tomme med salt, så vi sætter formene på en bageplade i ovnen, og en eller to tomme bageplader ovenpå. merete - 2008-09-23 17:29:36 når man skal lave butterdejsskallerne skal man så komme staniol ned så det følger dejen og derefter salt på ? er det lettere af få skallen ud af formen hvis det er metal jeg har nemlig almindelige porcelæns tærteforme ? æ mand - 2007-08-21 19:26:25 Svinenet er som ordet siger et net. Det er et tyndt marmoreret fedtnet som bruges til at holde sammen om tingene med,rimeligt sejt og elastisk.Det forsvinder under stegning. ole - 2005-01-01 01:01:01 Det er fedt fra svin som så smelter ind i kødet Conny Larsen - 2005-01-01 01:01:01 HVAD er "svinenet"??? Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Lidt for sent (22 timer før maden skulle serveres) så jeg at der skulle bruges "svinenet". Det har jeg aldrig hørt om før. Tænkte at nødløsningen måtte være at vikle kødtråd omrkring skinken istedet. Synes retten blev lidt tør. Fortæl lige lidt om det der svinenet. Gourmanden - 2005-01-01 01:01:01 Prøv den!- Det lønner sig! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne