Hummerfarseret bison filet med linsekompot
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison Kilde : Dansk Bison Forening Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skæres ud i fire lige tykke bøffer. I hver bøf skæres en dyb lomme.
Jomfruhummer-halerne ristes på en varm pande i lidt god olivenolie. Hummerbouillonen kommes ved, og det hele koger ca. 4 minutter. Herefter kommes creme fraiche på, og det hele koger yderligere 4-6 minutter. Halerne og saucen skal være kogt helt ned til en cremet masse. Der krydres med salt, peber og lidt citronsaft. Massen afkøles lidt, hvorefter den fyldes i lommerne på bøfferne. (Husk at gemme lidt af hummercremen til anretningen.) Bøfferne sættes herefter i køleskabet i 15 minutter, før de grilles på en pande i ca. 7 minutter på hver side. Efter stegningen skal kødet hvile (trække) i mindst 10 minutter. Linsekompot: Skyl linserne i koldt vand og lad dem dryppe af. Kom olien i en gryde og varm op. Hæld linserne i gryden sammen med hvidløg og hakket løg. Kom vandet på og lad det hele småsimre i 20-25 minutter. Lad det herefter trække lunt i gryden i yderligere 10 minutter. Vend til sidst smørret i og smag til med salt og peber. Kørvelsauce: Den kraftige oksebouillon kommes i en gryde og reduceres til det halve. Kommes på blenderen sammen med kørvel og cremefrâiche og blendes til saucen bliver grøn. Smages til med salt og peber. Saucen må ikke stå for længe, da den så vil miste farve. Marksvampe/forårsløg: Forårsløg og svampe sauteres i smør i en gryde. Linsekompotten kommes ved og det hele varmes godt igennem. Der smages til med salt og peber, og umiddelbart inden serveringen drysses med finthakket kørvel. Kødet skæres igennem og anrettes på linsekompotten, kørvelsaucen lægges uden om, og hummercremen meleres ind i saucen. |
|
Opskriften er vist 11647 gange,
og udskrevet 234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne