Bisonsteg i blaff bouillon

Bisonsteg i blaff bouillon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :     

Ingredienser:
700 g.mørt Bison kød
 
 Blaff bouillon:
1 l.vand
1 dl.soja
2 løg
2 gulerødder
1 persillerod
1 lille knold ingefær
2 citrongræs
2 hele chili
1 lime
1 tsk.peber
2 laurbærblade
1 stilkfrisk timian
1 helt hvidløg
75 g.smør
 
 Garniture:
2 persillerødder
2 gulerødder
2 rødbeder
500 g.kartofler
 olivenolie
 salt
 peber
1 kvistkrydderurt f.eks. rosmarin
2 forårsløg
 Stegefilm
 
Opskrift:
Sæt vand og soja til bouillonen over i en gryde. Skær urterne i mindre stykker og læg dem i gryden sammen med krydderierne og de hele chili. Det hele koger ved svag varme i 30 min., hvorefter bouillonen sigtes over en gryde.

Grøntsagerne til garnituren skrælles og skæres i lange, store stykker. Herefter vendes de i olivenolien og krydres med salt, peber og rosmarin. Pak grøntsagerne ind i et stykke stegefilm og steg dem i ovnen i ca. 30 min. ved 190 grader C.

Bison kødet skæres i to stykker af ca. 350 g og brunes på panden i lidt olie. Herefter lægges kødet i en bradepande og steges i ovnen i 8-10 min. ved 190 grader C. Tag kødet ud og lad det hvile i mindst 10 min.

Når garnituren er stegt færdig, varmes Blaff bouillonen med de skårne forårsløg og monteres med smør. De to stykker Bison kød skæres i skiver og anrettes på et dybt fad, hvorefter den varme bouillon kommes over. Til sidst pyntes kødet med forårsløg og eventuelt chili.

De ovnbagte grøntsager anrettes på et mindre fad og serveres sammen med kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 14483 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget lækkert