Citronlagkage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
|
|
Creme:
Bland citronsaft og reven skal og tilsæt så meget vand, at der bliver 1 1/2 dl i alt i en gryde, tilsæt sukker og bring i kog. Udrør Maizena i 3 tb koldt vand og rør dette i citronsaften, som atter koger op. Køl af og stil koldt i 12 timer. Dej: Rør smørret lyst med sukker. Æggeblommer, æg, salt og vanilje tilsættes. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Hæld dejen i 2 smurte forme. Pisk æggehviderne meget stive, og pisk sukkeret i lidt efter lidt. Fordel marengsmassen over dejen. Bag bundene på midterste rille i en 200 grader varm ovn i 25 min. Afkøl. Smør 2/3 af cremen på den ene kagebund. Den anden bund lægges over. Fordel resten af cremen over kagen. Kagen hviler i godt 2 timer. Ved serveringen drysses med letristede, afkølede mandelflager. Sæt flødeskumstoppe og citronskiver på som pynt. |
|
Opskriften er vist 32264 gange,
og udskrevet 461 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Jørgensen - 2010-10-09 22:50:59 Opskriften giver ikke helt mening. Men man kan få en fantastisk lagkage ud af det med modifikationer. Man laver citronlagen som beskrevet: citronskal, citronsaft, sukker og maizenamel blandet op i 3 spsk vand. Lade lagen køle af til stuetemperatur. Halvdelen af lagen tages fra, og resten vendes til i flødeskum af 3 dl og man får derved en crem. Lagkagen lægges sammen med: Lagkagebund, citronlage, crem, lagkagebund, citrinlage, crem og til sidst lagkagebund. Lad lagkagen hvile i mindst 2 timer gerne natten over. Lagkagen dækkes med flødeskum (2dl) og pyntes med chokoladekringler. kontormusen - 2010-02-22 11:53:20 Ærgerligt at denne opskrift er så dårligt skrevet. Var ellers så glad for at finde opskriften, men som den tidligere kommentar, så forstår jeg den heller ikke. Helene - 2008-11-13 23:19:18 Der står at der skal piskefløde i cremen (i ingredienslisten), men i selve opskriften står der ikke noget om hvornår eller hvordan??? Og hvad betyder "4 hver æggeblommer"??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne