Havregrødsboller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vand havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød.
Grøden afkøles.
Mælken lunes og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min. Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min. Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille. |
|
Opskriften er vist 208335 gange,
og udskrevet 3667 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (64 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-10-20 00:28:53 Normalt sætter man temperaturen ned ved varmluft, men måske også mindre tid. Ikke mere tid. Sus - 2022-10-18 15:52:23 Spørgsmål: hvis man bruger varmluft ovn, skal de så have mindre eller mere tid i ovnen? Brigitte Olesen - 2022-09-28 10:28:43 Ok, ville bage “sunde” fødselsdags boller. Konsistensen er god, men det var en omgang BLEGE boller. Øv. Penslet med sammenpisket æg, som jeg altid har gjort. Nicolaj - 2021-05-11 20:25:26 Fantastisk opskrift, som ofte bliver brugt her hjemme. Jeg kan godt lide at man kan fornemme salten, så jeg kommer 2-3 tsk i. Og så bruger jeg grahamsmel i stedet for fuldkornshvede. Karin Kongsgaard - 2020-07-20 12:55:26 Bruger glutenfri havregryn 4 dl vand og laktose fri mælk pga teenager der ikke tåler det. Lidt grahamsmel gør dem lidt grovere men bliver stadig lette... Altid hørfrø i boller da det er godt for maven. Nogle få dråber olivenolie i kanten af skålen gør at man ikke behøver mere mel og er fri i for at trille.. De kan foldes pænt direkte på pladen...og så har man fået håndlotion på hænderne i stedet for tærte hænder efter mel på ....min favorit blandt boller Elming - 2020-04-18 08:41:43 Lækker morgenmad 🤤 laver halv portion Charlotte7830 - 2018-03-18 12:46:56 De er så mega gode. Luftige og mættede.. Elsker dem 🙂 Ingelise - 2017-09-07 14:46:48 Dejlige boller. Jeg laver havregrød af 150 gram havregryn og tilsætter 2 æg. Thilde - 2016-10-04 17:50:01 De skal bages væsentligt længere Jette - 2015-09-25 08:43:40 Meget børnevenlige - og stadig med fiberindhold. Karin - 2014-11-30 12:23:55 Er bollerne fryseegnede ? Anja - 2013-04-09 14:12:57 virkelige gode luftige boller, so ikke kun børnene men også min anti-fiber mand har godkendt Natalie - 2012-10-28 16:11:48 supper lækre boller, vi spiser dem tit efter vi fandt denne opskrift. Pingopingvin - 2012-10-23 20:11:07 Fine nok men lidt tøre men det kan ske flot opskrift tanja (fjotte) - 2012-08-23 14:27:33 helt klart de bedste boller jeg nogensinde har fået. og er udd. bager på 7 år nu. Kresta - 2011-03-13 15:43:21 Har lige taget bollerne ud af ovnen, og her dufter herligt! De er bare SÅ gode! Irene - 2010-11-02 15:43:55 Det her er nogle rigtigt gode halv-grove saftige boller, som man med god samvittighed kan lave på en ganske almindelig hverdag :-) Fie - 2010-08-22 13:11:06 Mums, rigtig lækre boller - specielt med solsikkekerner i Kathrine - 2010-08-09 20:08:00 helt igennem fantastiske ;-) anonym - 2010-05-05 10:09:59 Kommer også revne gulerødder og solsikkekerner i, vi er alle vilde med dem herhjemme:-) Henriette - 2009-02-01 16:06:23 Fantastiske boller. De holder sig friske og blir slet ikke tørre. De er også godkendt hos børnene. Dagplejeren - 2008-03-07 15:28:25 -temmelig stor portion. nøjes lige med det halve. Mariposa - 2005-01-01 01:01:01 Gode boller. Anette - 2005-01-01 01:01:01 Dejlige, luftige boller - ungerne elsker dem! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne