Havregrødsboller

Havregrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Havregrødsboller, billede 4 Havregrødsboller, billede 1 Havregrødsboller, billede 2 Havregrødsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
50 gram Gær, frisk
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
180 gram Fuldkornshvedemel
925 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Vand havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød. Grøden afkøles.

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.

Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller.

Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min.

Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille.





karakterer:
Opskriften er vist 208302 gange,
og udskrevet 3667 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19731 (4697 kcal)
KJ pr. stk. 616 (146 kcal)
Vægt ialt 2159 gram
Vægt pr. stk. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 913 KJ (217 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 41.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-10-20 00:28:53
Normalt sætter man temperaturen ned ved varmluft, men måske også mindre tid. Ikke mere tid.

  -   2022-10-18 15:52:23
Spørgsmål: hvis man bruger varmluft ovn, skal de så have mindre eller mere tid i ovnen?

  -   2022-09-28 10:28:43
Ok, ville bage “sunde” fødselsdags boller. Konsistensen er god, men det var en omgang BLEGE boller. Øv. Penslet med sammenpisket æg, som jeg altid har gjort.

  -   2021-05-11 20:25:26
Fantastisk opskrift, som ofte bliver brugt her hjemme. Jeg kan godt lide at man kan fornemme salten, så jeg kommer 2-3 tsk i. Og så bruger jeg grahamsmel i stedet for fuldkornshvede.

  -   2020-07-20 12:55:26
Bruger glutenfri havregryn 4 dl vand og laktose fri mælk pga teenager der ikke tåler det. Lidt grahamsmel gør dem lidt grovere men bliver stadig lette... Altid hørfrø i boller da det er godt for maven. Nogle få dråber olivenolie i kanten af skålen gør at man ikke behøver mere mel og er fri i for at trille.. De kan foldes pænt direkte på pladen...og så har man fået håndlotion på hænderne i stedet for tærte hænder efter mel på ....min favorit blandt boller

  -   2020-04-18 08:41:43
Lækker morgenmad 🤤 laver halv portion

  -   2018-03-18 12:46:56
De er så mega gode. Luftige og mættede.. Elsker dem 🙂

  -   2017-09-07 14:46:48
Dejlige boller. Jeg laver havregrød af 150 gram havregryn og tilsætter 2 æg.

  -   2016-10-04 17:50:01
De skal bages væsentligt længere

  -   2015-09-25 08:43:40
Meget børnevenlige - og stadig med fiberindhold.

  -   2014-11-30 12:23:55
Er bollerne fryseegnede ?

  -   2013-04-09 14:12:57
virkelige gode luftige boller, so ikke kun børnene men også min anti-fiber mand har godkendt

  -   2012-10-28 16:11:48
supper lækre boller, vi spiser dem tit efter vi fandt denne opskrift.

  -   2012-10-23 20:11:07
Fine nok men lidt tøre men det kan ske flot opskrift

  -   2012-08-23 14:27:33
helt klart de bedste boller jeg nogensinde har fået. og er udd. bager på 7 år nu.

  -   2011-03-13 15:43:21
Har lige taget bollerne ud af ovnen, og her dufter herligt! De er bare SÅ gode!

  -   2010-11-02 15:43:55
Det her er nogle rigtigt gode halv-grove saftige boller, som man med god samvittighed kan lave på en ganske almindelig hverdag :-)

  -   2010-08-22 13:11:06
Mums, rigtig lækre boller - specielt med solsikkekerner i

  -   2010-08-09 20:08:00
helt igennem fantastiske ;-)

  -   2010-05-05 10:09:59
Kommer også revne gulerødder og solsikkekerner i, vi er alle vilde med dem herhjemme:-)

  -   2009-02-01 16:06:23
Fantastiske boller. De holder sig friske og blir slet ikke tørre. De er også godkendt hos børnene.

  -   2008-03-07 15:28:25
-temmelig stor portion. nøjes lige med det halve.

  -   2005-01-01 01:01:01
Gode boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlige, luftige boller - ungerne elsker dem!