Haveregrødsboller

Haveregrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Havregrød:
4 dl.vand
60 g.havregryn
1 tsk.salt
 
50 g.gær
5 dl.mælk
2 spsk.olie
1 spsk.sukker
180 g.fuldkornshvedemel
925 g.hvedemel
 
Opskrift:
Vand havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød. Grøden afkøles. Mælken lunes og gæren udrøres heri. Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.

Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 min.

Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 min. ved 200o på næstnederste ovnrille.





karakterer:
Opskriften er vist 14163 gange,
og udskrevet 483 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-14 11:17:39
tak for en god opskrift,bollerne er et hit både i min familie og blandt mine dagplejebørn :)

  -   2008-03-07 15:26:41
-temmelig stor portion, 32 stk... lige rigeligt af en gang. Kommer nok til at dele portionen.