Forårskage som i Napoli

Forårskage som i Napoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Oste - Ricottaost

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Forårskage som i Napoli, billede 4 Forårskage som i Napoli, billede 1 Forårskage som i Napoli, billede 2 Forårskage som i Napoli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 portion tærtedej
 
100 g.spelt (købes i helsekostforretninger)
1 citron skal heraf
2 dl.mælk
1 spsk.sukker
1 knsp.stødt kanel
 
400 g.Ricotta, friskost
175 g.sukker
3 æg
1 æggeblomme
1 appelsin reven skal heraf
25 g.kandiseret appelsinskal
25 g.sukat
1 knsp.stødt kanel
2 spsk.Grand Manier
 
 Pynt:
 flormelis
 
Opskrift:
Læg spelten i blød natten over. Hæld vandet fra, og kog spelten i nyt vand i 20 minutter. Hæld atter vandet fra, og kog spelten med mælk, citronskal, sukker og kanel, til mælken er absorberet. Pas på, det ikke brænder på, og lad det køle af.

Smør en springform meget grundigt. Rul dejen ud og beklæd springformen med 2/3 af dejen, der skal gå ca. 5 cm op af siden, resten af dejen skal bruges til fletværk over tærten.

Del æggene, blommer og hvider for sig. Skær den kandiserede frugt i små stykker på et par millimeter.

Rør ricottaen med sukker, og rør æggeblommerne i. Tilsæt spelten, den kandiserede frugt, kanel, appelsinskal og Grand Manier. Pisk hviderne stive, og vend dem i ricottaen. Hæld ricottamassen i kageformen beklædt med dej.

Lav fletværk over tærten af resten af tærtedejen.

Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 220 grader C. alm. ovn i 10 minutter, sænk derefter varmen til 180 grader C. alm. ovn, og bag kagen i 45 minutter.

Server kagen afkølet og drysset med flormelis.

Tips:

Se opskrift på tærtedej her





karakterer:
Opskriften er vist 51713 gange,
og udskrevet 347 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Spelt er mange ting! Er det hele eller malede?