Forårskage som i Napoli
Hovedingrediens : Oste - Ricottaost Højtid: Påske Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg spelten i blød natten over. Hæld vandet fra, og kog spelten i nyt vand i 20 minutter. Hæld atter vandet fra, og kog spelten med mælk, citronskal, sukker og kanel, til mælken er absorberet. Pas på, det ikke brænder på, og lad det køle af.
Smør en springform meget grundigt. Rul dejen ud og beklæd springformen med 2/3 af dejen, der skal gå ca. 5 cm op af siden, resten af dejen skal bruges til fletværk over tærten. Del æggene, blommer og hvider for sig. Skær den kandiserede frugt i små stykker på et par millimeter. Rør ricottaen med sukker, og rør æggeblommerne i. Tilsæt spelten, den kandiserede frugt, kanel, appelsinskal og Grand Manier. Pisk hviderne stive, og vend dem i ricottaen. Hæld ricottamassen i kageformen beklædt med dej. Lav fletværk over tærten af resten af tærtedejen. Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 220 grader C. alm. ovn i 10 minutter, sænk derefter varmen til 180 grader C. alm. ovn, og bag kagen i 45 minutter. Server kagen afkølet og drysset med flormelis. Tips: Se opskrift på tærtedej her |
|
Opskriften er vist 51713 gange,
og udskrevet 347 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer lange - 2005-01-01 01:01:01 Spelt er mange ting! Er det hele eller malede? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne