Oksekødstærte

Oksekødstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Tærte 1 Tærte
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksekødstærte, billede 4 Oksekødstærte, billede 1 Oksekødstærte, billede 2 Oksekødstærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtebund:
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
100 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
100 gram Majs, konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
2 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
  Endvidere:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
3 dl. A38 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

A-38 er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

Det er en mild form for yoghurt/ymer.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Tærtebunden:
Bland de to slags mel og smuldr fedtstoffet heri. Tilsæt salt og vand og ælt hurtigt dejen sammen. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (27 cm. i diameter) med den. Forbag bunden ca. 20 minutter ved 200 garder C.

Fyldet:
Pil og hak løget. Varm olien og svits kød og løg heri. Tilsæt hvidløg, peberfrugten skåret i små terninger, majs, tomatpuré og salt og lad blandingen snurre sammen ca. 10 minutter.

Kog risene løse efter anvisning på pakningen.

Bland kød og ris.

Færdiggørelse:
Hæld kød-risblandingen over den forbagte bund.

Pisk æg, reven ost, A38 og salt sammen og hæld det over kødblandingen i formen. Sæt atter tærten i ovnen ved 200 grader C i 35-45 minutter.

Servér tærten med en skål salat.





karakterer:
Opskriften er vist 126582 gange,
og udskrevet 2089 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14529 (3459 kcal)
KJ pr. Tærte 14529 (3459 kcal)
Vægt ialt 1648 gram
Vægt pr. Tærte 1648 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 881 KJ (209 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 17.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-15 17:06:29
Det er meget muligt, at du hælder vand i men, hvor meget vand skal der i dejen?

  -   2016-01-03 17:38:42
Kan den bruges til 4 personer?

  -   2009-10-22 08:13:24
Mon ikke 1-2 personer, lidt an på om den serveres som hovedret eller frokostret.

  -   2009-10-20 08:43:59
Hvor mange personer er opskriften beregnet til...?

  -   2008-05-12 17:04:26
Du tilsætter vand til dejen så den lige hænger sammen, sikkert kun en spsk. eller to.

  -   2005-01-01 01:01:01
vand ja, hvor meget