Græskarkerneboller
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogende vand og rugkerner blandes og trækker en time. Fintrevne gulerødder og de øvrige ting blandes i og æltes godt. Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 1½ time.
Slås ned og formes til ca. 30 boller. Bollerne hæver i ca. 3 kvarter. Pensles med sammenpisket æg og pyntes med græskarkerner eller grovvalset havregryn. Bages ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter på nederste rille i ovnen. Tips: Er gode slankeboller, da der ingen fedstof er i, og samtidig er der god mæthed i indholdet. |
|
Opskriften er vist 61447 gange,
og udskrevet 1784 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Cille - 2013-02-13 09:27:20 Kan man bruge andet end kernemælk?? Maibritt - 2010-12-20 16:58:01 Virkelig godt!! Lader dog ikke dejen hæve til dobbelt størrelse inden jeg slår dejen ned, lader kun bollerne hæve i ca 3 kvarter. else - 2010-08-23 12:24:31 Næste gang jeg bager dem, vil jeg ikke lade dem forhæve, da jeg synes det bliver nogle små boller når de forhæver. Det synes jeg er en synd. thomas83 - 2009-09-30 21:00:41 Super opskrift. Jeg brugte 50% Grahamsmel og 50% Hvedemel og det blev de aldeles ikke ringere af. Pia - 2008-04-22 11:51:52 Mængden af græskarkerner kan med fordel fordobles Line og Carsten - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode boller, men meget tidskrævende. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne