Beghusets pebberbøf med sauterede peberfrugter

Beghusets pebberbøf med sauterede peberfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 Stykker oksemørbrad 180 g
 
 Sauce:
1 Løg
4 dl.Piskefløde
1 tsk.Dijonsennep
1 spsk.Madagaskar peberkorn friske -eller i lage
 Salt
 
 Kartoffel:
4 Bagekartofler
100 g.Smør
1 bdt.Frisk timian
 Salt
 peber
 
 Garniture:
5 Julesalat "hoveder
1 Rød peberfrugt
1 Grøn peberfrugt
1 Gul peberfrugt
 Salt
 peber
 Smør/olie
 
Opskrift:
Bøfferne steges, så de er rosa. Sauce: Løget hakkes og steges i olie, så det er brunt, fløden hældes på og det koges i ca. 15 minutter. Dette blendes og hældes tibage i en gryde, hvori Dijinsennep og peberkornene er blevet ristet af. Koges igennem og er klar til servering. Kartoffel: Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca. 1 mm. Vendes i det smeltede smør, krydres med salt, peber og timian, kommes op i en smurt kokotte eller et fad og bages i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°. Julesalat: Der tages 16 store blade fra, og disse steges i smør og krydres med salt og peber. Resten blancheres i vand i 10 minutter, krydres med salt og peber og sættes i en smurt kokotte eller et fad og bages i 15 minutter ved 200°. Sauteret peber: Peberfrugterne skæres i tynde strimler og steges i en lille smule olie, til de er møre. Hver bøf anrettes på en rede af julesalatblade, og pebersauteen fordeles udenom. Afslut med saucen, og giv ovnbagt kartoffel og julesalat til. Hertil nydes en amerikansk rødvin, Willow Creek Zinfandel. "En herlig, frisk og fyrig vin på den amerikanske nationaldrue Zinfandel. Spændende krydret og lang, konstant, frugtig smag. Utrolig robust vin, der kan klare både krydderier og tunge saucer".





karakterer:
Opskriften er vist 15785 gange,
og udskrevet 335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-30 10:12:17
Vedr. saucen: Det må være en fejl med 1 tspf dijonsennep - der skal minimum 1 spskf til. En god idé er - hvis man anvender madagaskapeber på dåse - at smage til med ca. en spskf af lagen. Pas på ikke at brænde piskefløden på.