Beghusets pebberbøf med sauterede peberfrugter
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Indsendt : Red : |
|
|
Bøfferne steges, så de er rosa.
Sauce: Løget hakkes og steges i olie, så det er brunt, fløden hældes på og det koges i ca. 15 minutter. Dette blendes og hældes tibage i en gryde, hvori Dijinsennep og peberkornene er blevet ristet af. Koges igennem og er klar til servering.
Kartoffel: Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca. 1 mm. Vendes i det smeltede smør, krydres med salt, peber og timian, kommes op i en smurt kokotte eller et fad og bages i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°.
Julesalat: Der tages 16 store blade fra, og disse steges i smør og krydres med salt og peber. Resten blancheres i vand i 10 minutter, krydres med salt og peber og sættes i en smurt kokotte eller et fad og bages i 15 minutter ved 200°.
Sauteret peber: Peberfrugterne skæres i tynde strimler og steges i en lille smule olie, til de er møre.
Hver bøf anrettes på en rede af julesalatblade, og pebersauteen fordeles udenom. Afslut med saucen, og giv ovnbagt kartoffel og julesalat til.
Hertil nydes en amerikansk rødvin, Willow Creek Zinfandel. "En herlig, frisk og fyrig vin på den amerikanske nationaldrue Zinfandel. Spændende krydret og lang, konstant, frugtig smag. Utrolig robust vin, der kan klare både krydderier og tunge saucer".
|
|
Opskriften er vist 15785 gange,
og udskrevet 335 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Mogens - 2009-03-30 10:12:17 Vedr. saucen: Det må være en fejl med 1 tspf dijonsennep - der skal minimum 1 spskf til. En god idé er - hvis man anvender madagaskapeber på dåse - at smage til med ca. en spskf af lagen. Pas på ikke at brænde piskefløden på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne