Grundregler for henkogning i trykkoger

Grundregler for henkogning i trykkoger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 frugt
 eller grøntsager
 
Opskrift:
Til henkogning bør kun anvendes frisk plukket, fejlfri frugt eller grønsager.

Frugt lægges rå i glassene, grønsager får først et lille opkog. Til 1 liter vand beregner man ca. 250 g. sukker eller 10 g. salt Ved meget saftrige frugter drysses der blot sukker mellem lagene. I stedet for glas kan man også anvende dåser til henkogning.


Følg de almindelige regler for henkogning.
Dæk bunden af gryden med 2-3 kopper vand.
Forsyn glassene med klemebøjle som sædvanlig.
Glas, flasker eller dåser sættes i hulindsatsen.
Luk gryden.
Efter endt kogetid må hurtigkogeren ikke afkøles med koldt vand, men skal stilles til side, og først åbnes, når den er helt uden tryk. (Ved hurtig afkøling under vand bliver saften trykket ud af glassene.)

Glassene stilles på et sammenfoldet klæde og dækkes med et andet til de er helt afkølede.





karakterer:
Opskriften er vist 26540 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-18 17:14:43
Nej. Bare nej. Alt ved den "vejledning" er forkert lige fra mængden af vand i bunden til dækning af glassene med et klæde. En trykkoger er lavet til madlavning; ikke til konservering. At trykkoge frugt på glas er en rigtig dårlig ide hvis man forventer et godt resultat. Frugt har en naturlig lav pH værdi så det kan sagtens henkoges i en gryde med vand uden at smadres af trykket. En trykhenkoger er lavet til at konservere fødevarer på en sikker og forsvarlig måde, og bør anvendes ved konservering af pH basiske fødevarer såsom kød, grøntsager og fisk.