Grundregler for saftkogning i trykkoger

Grundregler for saftkogning i trykkoger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2-2.5 koppervand
 Frugten
 
Opskrift:
2-2½ kopper vand hældes i gryden. Frugten lægges i hulindsatsen, der stilles ovenpå trefoden. Luk gryden Lad kogetemperaturen stige hurtigt. Efter få minutter løber saften ned i bunden af gryden. Den lille vandmængde, der er i gryden betyder ikke noget for saftkvaliteten. Kogetid for saft se tabel under stegetider i menuen Afkøl gryden hurtigt under rindende koldt vand og luk gryden op. Den kogende varme saft hældes straks på forvarmede flasker, der lukkes med det samme. Frugtresterne i huldindsatsen kan anvendes til marmelade. Saften kan også jævnes til gele i den åbne gryde. Tilsæt da sukker sådan. I reglen passer 500 g. sukker til 500 g. saft. Geleen bliver bedst i små portioner.





karakterer:
Opskriften er vist 25177 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu