Grundregler for saftkogning i trykkoger
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : |
|
|
2-2½ kopper vand hældes i gryden.
Frugten lægges i hulindsatsen, der stilles ovenpå trefoden.
Luk gryden
Lad kogetemperaturen stige hurtigt.
Efter få minutter løber saften ned i bunden af gryden.
Den lille vandmængde, der er i gryden betyder ikke noget for saftkvaliteten.
Kogetid for saft se tabel under stegetider i menuen
Afkøl gryden hurtigt under rindende koldt vand og luk gryden op.
Den kogende varme saft hældes straks på forvarmede flasker, der lukkes med det samme.
Frugtresterne i huldindsatsen kan anvendes til marmelade.
Saften kan også jævnes til gele i den åbne gryde.
Tilsæt da sukker sådan.
I reglen passer 500 g. sukker til 500 g. saft.
Geleen bliver bedst i små portioner.
|
|
Opskriften er vist 25176 gange,
og udskrevet 231 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne