Hyldeblomstrisotto
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Indsendt : Red : |
|
|
Kom risene i en stor flad, tykbundet gryde, eller allerhelst en sauterepande. Kom mælk, kondenseret mælk og citronskal i en anden gryde, og varm det op til kogepunktet. Sluk. Hæld lidt af den varme mælk, og al hyldeblomstsaften i risene, og varm risgryden op. Rør gradvist mælken i risene, mens man rører hele tiden. Man skal ikke komme mere mælk i ad gangen end at det bliver opsuget på et minuts tid. Når risene er møre, men før de er kogt ud, stopper man, og slukker for gryden. Risene skal ikke suppe rundt, men være en fast masse af hele riskorn, svødt i et cremet lag mælk. Rør de sidste 7 dl mælk i, læg låg på, og lad det trække i ti min. Køl hurtigt af. Det bliver en fast, men cremet risotto, hvis man vil have sin risotto mere flydende rører man mere kold mælk i.
Spis køligt eller koldt i dybe tallerkener. Man kan spise den drysset med nystødt kardemomme, med hyldeblomster, med stikkelsbær- eller rabarberkompot, eller med skivede jordbær marineret i hyldeblomstsaft, og et drys hyldeblomster. |
|
Opskriften er vist 16130 gange,
og udskrevet 200 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne