Stikkelsbærkompot med hyldeblomster

Stikkelsbærkompot med hyldeblomster, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.stikkelsbær
0.5 spsk.citronsaft
75 g.rørsukker
0.5 spsk.hyldeblomster
 
Opskrift:
Skyl og nip stikkelsbær og bland dem med citronsaft og rørsukker i en gryde. Bring det langsomt i kog under låg. Tag låget af og lad det koge igennem. Drys hyldeblomster i og lad det simre til kompot – ca. 5 min.

Hæld det over i en skål og lad det blive helt koldt.

Server kompotten som den er, med fløde eller is, eller vend den med flødeskum.

Tips:

Kan også blive til en dejlig sommermarmelade. Lav en større portion, brug ¾ kg. sukker pr. kg. bær og tilsæt evt. gelerings- og konserveringsmiddel. Hæld på skoldede glas og luk dem til med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 16014 gange,
og udskrevet 384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu