Hyldeblomstpandekager
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør alle ingredienserne til dejen undtagen de piskede hvider godt sammen og lad dejen hvile en time.
Vend herefter de stiftpiskede hvider i dejen. Dyp nu blomsterne ned i dejen - hold i stilken og dyp, til blomsten er helt dækket - og kog dem gyldne i friture-gryden i olie. Læg blomsterne op på fedtsugende papir efterhånden som de bliver færdige. Blomsternes aromatiske duft forstærkes af at være omsluttet af dejen og varmen. Server dem varme som dessert med et drys sigtet flormelis. Tips: Hertil kan man evt. drikke et glas kølig østrigsk eller tysk hvidvin, der er krydret med skovmærker: Tilsæt en flaske vin et par stilke skovmærker. Lad vinen stå til dagen efter, og nyd den så kølig til de sprøde hyldeblomster. |
|
Opskriften er vist 36143 gange,
og udskrevet 947 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer mia pedersen - 2010-06-27 20:15:58 de ser meget usunde ud!? :P C.Larsen - 2009-10-02 21:34:03 jeg skylder hyldeblomsterne om formiddagen, og ligger dem imellem køkkenrulle, ca. 4-8 stykker sugende papir der er lagt lidt sammen,(og uden nogen pres) indtil de skal laves til dessert senere på dagen i beignet-dej. Kan sagtens vendes med 2 spisegafler. Har også prøvet med jordbær på samme måde. Nemmere dessert findes ikke, og is,pandekager eller andet tilbehør.Næsten alle frugter kan bruges, de skal bare tørres først i køkkenrulle. sofie - 2008-06-18 16:03:29 smager det godt Per - 2007-06-14 23:33:18 Det er blomsterklaser fra hyldebærbusken. liii - 2007-06-13 15:52:57 hvad for en blomster snakker man ? er det speciel blomst ? Per - 2005-01-01 01:01:01 Tror måske at blomsterne skal dryppe mere af en jeg gjorde på billederne, de var lidt svære at få gennembagt, jeg gjorde det at jeg vendte blomsterne for at begge sider kunne blive gyldne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne