Hyleblomstsaft
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De grønne stilke på blomsterne klippes væk, blomsterne rystes let for at komme af med smådyr, de må ikke skylles. Citronerne vaskes og skives tyndt. Hyldeblomster, citroner og sukker lægges i en stor plasticspand, porcelænsskål eller rustfri stålgryde. Vandet koges og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres rundt ca. en gang om dagen. Saften sies igennem et klæde, og hældes på Atamonskyllede flasker med tætsluttende propper.
Serveres som saftevand til mad, eller som sommerdrink med danskvand eller hvidvin. Kan også anvendes til sorbet. |
|
Opskriften er vist 60400 gange,
og udskrevet 1380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Pil Martins - 2010-06-26 16:34:27 Det her er den bedste opskrift på hyldeblomst på dk-kogebogen... Lavede den også sidste år i dobbelt portion, og gør det igen i år. Jeg frøs en masse liter ned, og tømte den sidste for en måned siden :-) Kan virkelig anbefales, og så er det tilmed nemt... anonym - 2005-01-01 01:01:01 supergod |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne