Rå rabarbersaft
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarber, citroner, vanille og vinsyre overhældes med det kogende vand,
dækkes til og står i 2 døgn.
Herefter sies hele molevitten gennem et viskestykke. Til hver liter siet saft bruges 1 kg sukker. Saften røres indtil al sukker er opløst - kan godt tage lang tid! Saften hældes på rengjorte, atamonbehandlede flasker, tilbindes og opbevares køligt. Tips: Det lyder umiddelbart af meget sukker, men den færdige saft er meget drøj. Citronerne kan erstattes af en stor dusk citronmelisse |
|
Opskriften er vist 76809 gange,
og udskrevet 1753 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (96 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-06-04 08:57:41 Et lille tip: pulpen der er tilbage efter saftkogeriet tilsættes sukker - hvor meget er en smagssag prøv dig frem - så har du en fantastisk raberberkompot som tilbehør til f.eks. gammeldags stegt kylling eller hvor du synes kompot passer til Anna Bjerre - 2019-06-25 18:55:59 rababersaften smager fantastisk godt. men jeg brugte kun 3 kg. sukker og så opbevarer jeg saften i fryseren. anonym - 2014-06-03 07:42:05 Jeg fulgte opskriften slavisk - dog halverede jeg sukkermængden. Det blev der en SUPER saft ud af. Jeg har netop lavet en lille drink af 1/3 gin og 2/3 saft tilsat en skvæt friskpresset lime og en isterning. Det kan anbefales :-) Anette - 2014-05-12 18:04:49 Glæder mig hvert år til at lave denne saft. Bruger lidt mindre sukker. Kan også laves med f.eks jordbær. Mig!!! - 2012-05-14 18:27:41 Hvor mange liter bliver der ca. til? Birgitte okt 08 - 2008-10-08 08:08:46 familie og venner er vilde med saften og man kan bruge alle slags bær i denne opskrift. Jeg fryser min saft ned i juicekatoner, så er der ikke problemer med holdbarheden.Rabarberne som bliver tilbage efter afdrypning, koger jeg marmelade af( kommer lidt mere sukker i), og det smager skønt :-) Britt - 2008-06-28 12:56:03 Jeg har lavet mange flasker af denne dejlige rabarbersaft. Desværre er der mug i alle flaskerne til trods for skoldning samt atamonskyl af flasker. Står saften til at redde? Tove - 2008-06-19 15:46:48 Det er en fantastisk fin saft...meeen alt for meget sukker. Jeg fik 3 liter ud af min portion og kom kun 1 kg. sukker i de 3 l, det syntes jeg er rigeligt. Pia - 2008-05-18 17:45:48 Denne saft samger skønt. Alle jeg har serveret den for( og det er en del efterhånden) syntes at den er skøn. En smule mindre sukker måske(8-900 gram istedet for et kilo passer bedre) Lone Elvi - 2007-06-24 21:18:50 Fantastisk , prøv den som drinks i et højt glas, med 1/3 tør hvidvin, 1/3 rabarbersaft , 1/3 kold vand og til sidst isterninger - det er bare lykken. Elaheh - 2007-06-04 13:24:22 Jeg har lige lavet saften og synes, at den er blevet al for sød. Tror at ma kan nøjes med mindre sukker, måske ½ kg per liter? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne