Lækre påske donuts
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Påske Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun mælken med smeltet smør eller olie og hæld over gæren pisk æg sukker og citronskal i.
Sigt melet og rør dejen sammen og stil til hævning ½ time.
Slå dejen ned og form små boller, stik pegefingeren igennem så hullet dannes og steg dem i varm olie ca. 2 min. glasuren røres med farve og citronsaft og dekorer ringene med et pænt lag og drys med grøn krymmel. |
|
Opskriften er vist 111900 gange,
og udskrevet 1846 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (174 stemmer) |
|
Kommentarer Mimo - 2014-02-06 19:29:33 Hej ,, mange tak for den god opskrift retarded people - 2012-06-28 18:34:58 det er marokkansk det er ikke sådan man laver amerikanske donuts... hvor dumme er i lige René - 2011-03-13 10:20:46 Oj Oj Oj.. sikken en fejl jeg gjorde.. Jeg lavede kun 2 potioner :O) Men der skal lidt rettelser til opskriften: -Smør og mælk lunes til smøret er helt opløst (må ikke koge/stege). -Æg, sukker og Citronskrald (fra én citron) tilsættes, og lunes til sukkeret er opløst. -Nu skal det hele køles ned til ca.32 grader (håndvarmt), så smuldres gæren i. -Når gæren er opløst i "klistret", sigtes halvdelen af melet i. -NU KOMMER DER NOGET VIGTIGT, Tilsæt 2 spsk. rom, som gør at stegeolien ikke trænger ind i bollerne. -Tilsæt resten af melet og kardemommen, tilsæt evt. 50 g ekstra mel, således at dejen føles som en smøragtig bolledej. Og så er det ikke sidste gang I kommer forbi denne opskrift. Mick - 2010-10-30 21:48:03 De er MEGA gode!!! folk som kritisere dem kan bare ikke finde ud af at bage... Et 10 tal herfra!!! anonym - 2010-09-05 16:59:47 lol de skal sku ikke formes i hånden men trykkes ud med en form, desuden laver man ikke hul med fingeren, det er sku da det mest spasser jeg nogensinde har hørt. Hullet i midten skal også trykkes ud med en form. anonym - 2010-03-19 21:18:21 veldig smak full johs - 2009-10-15 18:01:26 skal jeg prøve at lave de donuts? :) Per - 2009-10-03 16:35:17 Synes opskriften fungere fint, den skulle have 50 gram ekstra mel her, men det er småting. Hvis man vil have glasuren rigtig gul skal man bruge væsentligt mere end de 20 dråber gul frugtfarve. Der skal bruges så meget olie at donutsne ikke står på bunden. sonny - 2009-09-28 12:42:34 hvor meget olie skal man bruge? xD anonym - 2008-03-20 15:34:19 hvis man vil have den gule glasur med smag, kan man bruge citronsaft i stedet for vand... ellers smag i dejen, kan man jo bare eksperimentere; kanel, revet citron skal, anis, sesamfrø eller what ever... paki - 2007-09-26 16:25:20 hold kæft noget møg lav dem ikke!!!!!!!!!!!! cj - 2007-04-21 17:45:08 har prøvet opskriften og der er nogle ting der skal tilføjes , feks bland æg, sukker,citronskal og kardemomme sammen , mælken med smøret i skal balndes med gæren når mælken er blevet lunken igen og kom så melet i så det bliver en dej . lav dobbelt op af opskriften og form bollerne så de næsten bliver lige så store som en håndflade. tryk bollerne lidt flade og stik hul i dem med fingeren eller en fransk hotdog tang . varm olien langsom op så man ikke buller koger dem så de bliver sorte og ikke er færdige inde i . når der kommes glasur på dem drys med det samme med krymmel ellers størkner galsuren og krymmelen vil ikke sidde fast . Victor - 2007-04-13 22:17:43 Efter hvad jeg har hørt her så tror jeg ikke jeg skal disse DONUTS. Solveig - 2005-01-01 01:01:01 gode med syltetøj Julie - 2005-01-01 01:01:01 Hvordan kan man gi dem forskellig smag? Chokolade eller med syltetøj i? Jannik - 2005-01-01 01:01:01 Hold da kæft hvor blev mine donuts dårlige!.. :D Første og sidste gang jeg laver det.. :D.. de smagte ikke af det jeg havde forventet, ville have dem som i butikkerne, men det blev de langt fra! :D ... :S Per - 2005-01-01 01:01:01 Nej De kan ikke koges i vand, olien skal være omkring 180 grader C for at koge donuts, vand kan kun blive knabt 100 grader C sunshine - 2005-01-01 01:01:01 Kan man koge dem i vand istedet? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne